Share

Home / Invatamant / Nereguli la mai multe cantine şcolare

Nereguli la mai multe cantine şcolare

222Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, dr. Vasile Liviu Oprea, a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Mureş, că în urma celor 88 de controale efectuate la unităţile de alimentaţie publică care pregătesc hrana pentru elevi, cantinele şcolare şi chioşcurile din incinta şcolilor au fost aplicate 19 amenzi în valoare totală de 27.400 lei pentru neconformităţi.
De asemenea, în urma controalelor efectuate de DSVSA Mureş, în baza ordinului prefectului numărul 144/2016, privind respectarea normelor legale pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase în unităţile de învăţământ preşcolar din judeţ, au fost retrase de la comercializare 84,4 kilograme de produse alimentare neconforme şi a fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii.
Potrivit directorului DSVSA Mureş, din cele 43 de cantine şcolare controlate, în patru cazuri s-au aplicat amenzi în valoare totală de 3.600 de lei, pentru veselă şi ustensile uzate, neverificarea potabilităţii apei, nepăstrarea probelor de alimente, nemonitorizarea temperaturii în spaţiile frigorifice şi pentru cantităţi insuficiente de dezinfectanţi şi substanţe de spălare.
Vasile Liviu Oprea a arătat că în cazul a 12 chioşcuri din incinta şcolilor din cele 34 controlate au fost aplicate amenzi în valoare totală de 11.800 lei, pentru alimente cu data limită de consum depăşită, condiţii de păstrare necorespunzătoare, modificări organoleptice, necertificarea personalului privind noţiunile de igienă, neafişare de preţuri etc.
În privinţa unităţilor de alimentaţie publică care pregătesc hrana pentru elevi, în urma celor 11 controale au fost aplicate trei amenzi în valoare totală de 12.000 lei, un avertisment, s-a dictat o suspendare temporară de activitate şi au fost retrase din bucătării 35,7 kilograme de alimente.
Şeful DSVSA Mureş a precizat că cele 88 de controale au fost efectuate în perioada 27 mai – 23 iunie, iar la acţiune a participat şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Se apropie Zilele Jocurilor la Târgu-Mureş!

În perioada 1-3 noiembrie, vineri, sâmbătă și duminică, Palatul Culturii din Târgu-Mureș va găzdui Zilele …

Share
Share