Elevii de 10 ai județului Mureș la Evaluarea Națională Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 4134 Vizualizări

Elevii de 10 ai județului Mureș la Evaluarea Națională

Alexandru Alin Jîrcan, de la Școala Gimnazială Bistra Mureșului, Ilinca Pastia, de la Școala Gimnazială „Romulus Guga” din Târgu-Mureș, Ciprian Florea, de la Colegiul „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș și Tereza Emilia Oprea, de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgu-Mureș sunt cei patru elevi care au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, doi elevi au obținut media 9.95, trei elevi au obținut media 9.92, șase elevi au reușit să obțină media 9.90, cinci elevi au obținut media 9.87 și alți cinci media 9.85. Elevii de 10 ai județului Mureș au mărturisit că în spatele acestor rezultate stau multe ore de studiu și multă ambiție.

Despre parcursul școlar al Ilincăi
Ilinca Pastia, de la Școala Gimnazială „Romulus Guga” din Târgu-Mureș, a mărturisit că iubește limba română, matematica, fizica și chimia, iar pe colegii săi, Ciprian Florea și Tereza Oprea, i-a cunoscut la olimpiadele de matematică, fizică și chimie. „Ca oricărui copil îmi plăcea să mă joc în clasele mici. Nu am renunțat la acest lucru, dar la insistențele mamei am lucrat în plus, nu mult, câte puțin, ajungând, așa cum îmi spunea mama, să lucrez ușor, să găsesc soluții rapide la probleme și, deși preferam limba română în clasele primare, am început să iubesc matematica, fizica și chimia în gimnaziu. Datorez pregătirea mea inițială doamnei învățătoare Maria Bocicor, dumneaei fiind cea care mi-a insuflat încrederea că voi reuși mereu dacă îmi doresc acest lucru, încurajându-ne de fiecare dată pe toți. În gimnaziu, am întâlnit-o pe doamna mea profesoara de matematică, Luminița Macavei, care m-a făcut să dedic mai mult timp matematicii decât limbii române, să-mi doresc să particip la concursuri, de unde m-am întors de fiecare dată măcar cu o mențiune) și să urmez un profil cu matematică la bază. Au urmat fizica și chimia, discipline pe care aș dori să le urmez și în liceu. În aceste științe, am fost inițiată de către doamnele profesoare Claudiua Sabău și Adriana Grama, pe care consider că nu le-am dezamăgit, obținând anul acesta locul 4, respectiv locul 3 la olimpiadele județene. La aceste olimpiade de matematică, fizică și chimie, i-am cunoscut și pe ceilalți doi colegi, Ciprian și Tereza, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și îi felicit pentru rezultat”, a transmis Ilinca Pastia.

2 ilinca pastia rezultate evaluare nationala
„Sunt mândră și mulțumită de cine sunt”
Ilinca va opta pentru profilul bilingv matematică-informatică de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, deoarece se gândește că facultatea pe care o va urma va avea același profil. „Să nu credeți că am uitat de limba română. Pot să vă spun că îmi place să citesc, mai ales literatura SF. Prefer gramatica pentru că e un fel de matematică. De asemenea, sunt pasionată de istorie si astrologie datorită tatălui meu care, având o cultură generală bogată, m-a determinat să îmi doresc să aflu cât mai multe, să pot conversa cu el pe diverse teme, să fiu un adversar pe măsură la jocurile Trivia. Îmi place să-mi petrec timpul liber cu familia, tata, mama și sora mea. Datorită lor sunt eu, Ilinca de azi, și sunt mândră și mulțumită de cine sunt. Ei sunt cei care m-au sprijinit întodeauna, m-au încurajat și simt că mă iubesc indiferent de ceea ce fac. Ne place să vizităm locuri noi, să jucăm jocuri de societate, să stăm la povești. Am câțiva prieteni cu care îmi place să-mi petrec timpul liber. Voi opta pentru profilul bilingv matematică-informatică de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, deoarece se potrivește profilurilor pe care aș vrea să le urmez în facultate”, a arătat Ilinca Pastia.

„Munca suplimentară nu lipsea din programul meu zilnic”
Alexandru Alin Jîrcan este mândria Școlii Gimnaziale Bistra Mureșului. El se numără printre cei patru elevi de 10 ai județului Mureș, iar rezultatul remarcabil pe care l-a obținut la Evaluarea Națională 2016 este rodul anilor de școală, în care temele și exercițiile erau prioritare, iar munca suplimentară nu lipsea niciodată din programul său zilnic, după cum povestește Alexandru. Opțiunea sa este Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș, deoarce, la fel ca Ilinca, își dorește să urmeze profilul matematică-informatică. „În spatele acestui rezultat stau anii de școală în care temele și exercițiile erau pentru mine prioritare, iar munca suplimentară nu lipsea din programul meu zilnic. Uneori, nu mă simțeam suficient de pregătit, iar datorită acestui fapt mă ambiționam să lucrez individual din ce în ce mai mult. O mare importanță au avut-o și profesorii, care mi-au îndrumat pașii spre cunoaștere, oferindu-mi ajutorul de care aveam nevoie, chiar și în afara orelor. M-au susținut enorm și părinții mei, care de fiecare dată mi-au fost alături, iar întotdeauna în ei am avut un mare sprijin. Opțiunea mea este Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș, materiile mele preferate fiind matematica, fizica, informatica, de aici și înclinația spre profilul matematică-informatică”, a mărturisit Alexandru Jîrcan.

Ciprian Florea, de la Colegiul „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș

ciprian florea

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE