Victoria unui deputat mureșean pentru producătorii români Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 779 Vizualizări

Victoria unui deputat mureșean pentru producătorii români

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea produselor românești prin care hipermaketurile şi supermaketurile sunt obligate ca 51% dintre produsele de la raft să fie româneşti.
„Salut decizia președintelui României Klaus Johannis de a promulga legea privind modificarea legii 321 privind comercializarea produselor alimentare, care prevede: comercianții – persoane juridice autorizate au obligația ca pentru categoriile carne, ouă, fructe, legume, miere de albine, produse lactate și de panificație să achiziționeze aceste produse în proporție de cel puțin 51% din volum de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse, provenite din lanțul scurt de aprovizionare. Proiectul a fost inițiat de 10 deputați liberali printre care sunt onorat să mă aflu. După luni de zile de dezbateri cu toți factorii implicați în cadrul subcomisiilor organizate în Comisia de agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, acest proiect a convins și a fost adoptat miercuri, 8 iunie 2016, în plenul Camerei Deputaților, cu 293 de voturi”, a declarat deputatul PNL de Mureș Cristian Chirteș, unul dintre inițiatorii actului normativ.
Potrivit deputatului Cristian Chirteș, importanța acestei legi rezultă din faptul că producătorii români vor putea comercializa în supermarketuri produse românești într-un procent semnficativ mai mare decât în prezent, iar consumatorii români vor putea consuma produse autohtone proaspete de calitate superioară.
„Prin această lege este eliminată taxa pe raft, ceea ce va duce la scăderea preţurilor la produsele comercializate în supermaketuri. Legea are un impact major asupra agriculturii, ca motor important al economiei naționale. Este o șansă extraodinară pentru producătorii locali de a fi puși în valoare și de a revitaliza economia rurală și de a se organiza în grupuri de cooperatori și cooperative agricole”, a arătat Cristian Chirteș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE