Atelier de „Artă culinară” în cadrul taberei de vară  „Icoana, colţ de Rai – Minte, trup şi suflet” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 382 Vizualizări

Atelier de „Artă culinară” în cadrul taberei de vară „Icoana, colţ de Rai – Minte, trup şi suflet”

Tabăra de vară „Icoana, colţ de Rai – Minte, trup şi suflet, ediţia a X-a” continuă. Astăzi vom vorbi despre un atelier care constituie deliciul tuturor participanţilor. Este vorba despre atelierul „Artă culinară”. Acesta îşi propune implicarea copiilor în secretele gătitului, fapt ce aduce o mulţime de contribuţii în dezvoltarea lor. Este un mod de a fi creativ, inspiră curiozitate, este distractiv şi stârneşte gândirea copiilor. Ei învaţă cum este pregătită mâncarea şi cum contribuie aceasta la sănătatea lor. Activitatea din acest atelier cuprinde toate noţiunile practice referitoare la ingrediente, prepararea lor, instrumentele folosite, modurile de gătit şi diferenţa între acestea.
Prin rotaţia grupelor formate, fiecare elev a avut ocazia să participe la atelierul „Artă culinară”, sub îndrumarea cadrelor didactice: Cocean Olimpia, Kislaki Eunika, Alexa Cristiana, Gabor Ioana, Suciu Ioana, Mircea Delia, Roşca Mihaela, Graur Maria, Salati Adriana, Mărginean Simona, Manea Daniela şi Fülöp Ileana. Coordonatoarele atelierului, doamnele Cocean Olimpia şi Kislaki Eunika s-au ocupat de aprovizionare, asigurând în cantităţi potrivite toate ingredientele necesare, astfel încât meniul propus pentru fiecare zi să poată fi preparat.
13702486_1191268594251706_993511728_oSub coordonarea celorlalte doamne, elevii au curăţat, au tăiat cubuleţe sau au feliat legume, fructe şi alte ingrediente, au umplut, măcinat sau zdrobit biscuiţi, au făcut tartine pentru a pregăti gustările şi deserturile propuse:
– luni: Sandviş vesel / Biscuiţi cu finetti sau dulceaţă
– marţi: Salată bulgărească/ Vafe dulci
– miercuri: Sandviş cald/ Salată de fructe
– joi: Vafe sărate/ Salam de biscuiţi
– vineri: Salată orientală/ Brioşe de vanilie sau ciocolată
Mâncarea pregătită zilnic aici, a fost binemeritata răsplată pentru toţi copiii din tabără, care au desfăşurat activităţi şi la celelalte ateliere. Fiecare s-a putut bucura de savuroasele şi apetisantele preparate, arătându-se foarte mulţumiţi de activitatea acestui atelier.
Activităţile atelierului vor culmina cu un meniu surpriză, servit tuturor participanţilor şi invitaţilor, la festivitatea de încheierea a taberei.

Prof. înv. primar OLIMPIA COCEAN
Prof. înv. primar KISLAKI EUNIKA
Prof. IOANA GABOR
Prof. înv. primar IOANA SUCIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE