O nouă grădiniță renovată din banii Primăriei Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1611 Vizualizări

O nouă grădiniță renovată din banii Primăriei

 

Primăria Tîrgu Mureş continuă investiţiile în unităţile de învăţământ. În această toamnă, Grădinița cu program prelungit cu predare în limba maternă germană, care aparține de Gimnaziul Friedrich Schiller, îşi va primi copiii într-un spațiu bine pus la punct. Claudiu Maior, consilierul primarului, a făcut, miercuri, 3 august, o vizită de lucru pentru a vedea stadiul lucrărilor.

În impunătoarea clădire galbenă din Aleea Carpați, practic funcționează două grădiniție, grădinița cu program prelungit ”Raza de soare”, lipită de cea cu predare în limba maternă, ambele fiind structuri ale .Gimnaziului Friedrich Schiller. În grădinița cu predare în limba maternă germană pereții au fost răzuiți, tencuiți, gletuiți, s-au aplicat lambriuri, ușile și geamurile au fost schimbate complet, s-a pus faianță și gresie nouă . În plus, s-au făcut spații noi, în total fiind acum 8, din care 4 clase de curs.

DSC_1790

”În urma discuțiilor avute cu doamna director, am căzut de acord că este nevoie să extindem și să reabilităm în totalitate grădinița cu predare în limba maternă germană, respectiv 4 săli de curs noi, pe lângă cele vechi, toalete și tot ceea ce ține de infrastructură, astfel încât cei mici să se simtă ca acasă. Am mutat mediul de acasă în grădinițe, valoarea acestor lucrări a fost de 1 milion de lei, bani alocați de la bugetul local. Lucrări de renovare vor continua pe toată durata verii, la toate grădinițele și școlile din  oraș” a declarat Claudiu Maior, consilierul primarului.

Grădinița cu predare limbă maternă va funcționa la parter, iar la etaj vor funcționa 4 clase pentru gimnaziul primar, două secții cu predare în limba  română și două în limba maghiară.

DSC_1795

”De mulți ani așteptăm aceste lucrări și mulțumim din tot sufletul că ne-am putut elibera din vechiul spațiu, putând, astfel, să ne putem desfășura activitățile în spații generoase” a declarat Liliana Păcurariu, director Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”. Instituția este singura din municipiu care funcționează cu trei secții de predare în limbile materne română, maghiară și germană, și singura din județ care are ciclu de învățământ cu frecvență redusă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE