Home / Sanatate / ASCOTID Trail Race, la Târgu-Mureș

ASCOTID Trail Race, la Târgu-Mureș

Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș a anunțat că în data de 11 septembrie se va organiza, la Târgu-Mureș, o nouă ediție a evenimentului ASCOTID Trail Race. Alergătorii sunt așteptați să se înscrie la cele trei categorii: semimaraton, cross și concurs pentru copii.

„Realizarea acestei acțiuni sportive urmărește, în primul rând, asocierea dintre activitatea fizică și starea de sănătate, legătură care se eclipsează reciproc, având la bază prezența unei pasiuni care este dată de parcurgerea a kilometri întregi pe poteci marcate, care spre deosebire de frumusețile peisajelor prezentate în fundal aduc o latură specifică, care este dată de starea de bine prin care organismul trece. Considerăm că astfel de manifestări trebuie promovate în întregime, având în vedere comunitatea crescută de indivizi care au drept practică săptămânală un număr variabil de activități asemănătoare care implică și o valoare care se relaționează cu borna zecilor de ore petrecute în acțiuni sportive de acest gen”, se precizează pe site-ul evenimentului.
Potrivit organizatorilor, obiectivele principale ale competiției sportive sunt legate de stabilirea unor noi frontiere în practica sportivă și în practica nutrițională. „Urmărim inițierea unui sistem de informare a populației generale, referitor la diabet, ale aspectelor care sunt implicate în practica zilnică și implicit locul unde aceștia pot aplica pentru ajutor sau informații suplimentare. Pe lângă acestea, vom pune la dispoziția participanților precum și publicului larg o varietate de materiale informaționale, cu scopul de a preveni patologiile care sunt dictate strict de buna practică alimentară alături de prezentarea celor mai bune/prielnice medii de aprovizionare spre satisfacerea consumului alimentar”, au arătat aceștia.

Programul competiției
Acest eveniment stimulează populația spre îmbunătățirea stării de sănătate și implicit a condiției fizice într-o manieră permanentă. Competiția se desfășoară în zona Platoului Cornești din Târgu-Mureș (intrare Grădina Zoologică), unde spațiul permite buna practică a tuturor activităților și implicit a acțiunii de start și finish a cursei. Principala probă și cea mai importantă este reprezentată de cursa care implică parcurgerea a 21 de kilometri (semimaraton). Urmează proba de cross (9 kilometri) și cursa de copii (1,7 kilometri). Ultimele două probe sunt divizate în grupe de vârstă asemănătoare probei de semimaraton. Punctele comune ale celor două probe de distanță medie, respectiv crescută (cross și semimaraton) sunt reprezentate de start și implicit traseul propriu-zis pe primii 4,3 kilometri de alergare, în timp ce cursa de copii va fi desfășurată ulterior, la ora 12.30.
Programul competiției este următorul: sâmbătă, 10 septembrie, la ora 18.00, ridicarea kit-ului de participare. Tot sâmbătă, la ora 19.00, va avea loc ședința tehnică pentru proba de semimaraton, respectiv cross. Duminică, 11 septembrie, la ora 7.30, ridicarea kit-ului de participare, urmând ca la ora 10.00 să se dea startul probelor de semimaraton și cross. La ora 10.40, va avea loc întâmpinarea primilor sportivi din proba de cross, iar la ora 11.30 va avea loc întâmpinerea primilor sportivi din proba de semimaraton. La ora 12.30, se va da startul probei de copii, iar la ora 14.15 se va desfășura festivitatea de premiere.
Foto: Radu Roșca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Peste 300 de persoane internate cu COVID-19!

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis luni, 26 octombrie, prin intermediul unui buletin …