Home / Invatamant / Locuri libere la buget, la Școala Sanitară „Gheorghe Marinescu”

Locuri libere la buget, la Școala Sanitară „Gheorghe Marinescu”

Directorul Școlii Postliceale Sanitare „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș, prof. Cristian Vulc, a anunțat pe site-ul instituției de învățământ că la concursul de admitere din data de 2 august pentru clasele de buget de la Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Marinescu” s-au înscris 62 de candidați pentru specializarea asistent medical generalist și 16 candidați pentru specializarea asistent medical de farmacie.

Potrivit acestuia, locurile rămase libere sunt următoarele: specializarea asistent medical generalist – înscriere în regim cu taxă; specializarea asistent medical generalist – locurile la buget ocupate prin concurs; specializarea asistent medical de farmacie – 14 locuri libere la buget; specializarea asistent medical ocrotire persoane vârstnice – înscriere în regim cu taxă.
La Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Marinescu”, a doua sesiune de înscriere este programată pentru perioada 29 august-8 septembrie. Pentru locurile la buget rămase libere se va organiza un nou concurs în data de 9 septembrie, la ora 10.00.  Așadar, candidații pot opta pentru specializarea asistent medical generalist, cu o durată de trei ani. Ca noutate, candidații au la dispoziție o nouă specializare, și anume asistent ocrotire persoane vârstnice, cu o durată de doi ani.
Taxa de școlarizare stabilită pentru anul școlar 2016-2017 este de 1.800 lei/an și poate fi achitată în trei rate, astfel: prima rată este 650 de lei și trebuie achitată în septembrie 2016, a doua rată este 650 de lei și trebuie achitată în ianuarie 2017, iar a treia rată este 500 de lei și trebuie achitată în aprilie 2017. Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Marinescu” acordă burse sociale într-un procent de 0,5% din numărul total de elevi ai școlii, pentru elevii cu situații materiale deosebite, în baza unor condiții specifice din Metodologia de acordare a burselor sociale aprobată în Consiliul de Administrație al școlii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Policlinica Viva Med, mai aproape de locuitorii Văii Mureșului Superior

Situată la confluența Munților Căliman cu Munții Gurghiului, comuna Rușii Munți marchează ieșirea din defileul …