Şcoala de Arte şi Meserii prioritară la Târgu-Mureş! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 436 Vizualizări

Şcoala de Arte şi Meserii prioritară la Târgu-Mureş!

111Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, s-a întâlnit luni 12 septembrie, cu agenţi comerciali din domeniului sănătăţii, esteticii şi sportului, pentru o discuţie cu privire la înfiinţarea unei Şcoli de Arte şi Meserii la Târgu-Mureş.

Aceste proiect are ca obiectiv atragerea tinerilor spre specializările care au pierdut tot mai mult teren în ultimii ani. „Am dorit să stabilesc această întâlnire în prima zi de şcoală şi nu am ales întâmplător această dată. Este un proiect foarte important, care trebuie implementat cât mai repede, pentru ca tinerii să fie atraşi de a învăţa o meserie. Întreaga Românie, oraşul nostru au nevoie de o stare de normalitate. Lipsa forţei de muncă îşi spune cuvântul în toate domeniile, iar acest lucru va influenţa în mode cert viitorul. În toate meseriile, chiar supracalificate, găseşti autodidacţi, dar asta nu înseamnă profesionalism. De aceea, vă propun un parteneriat corect, absolut normal într-un oraş în care meseriile au fost la loc de cinste,” a declarat primarul Dorin Florea.

Pentru a atrage tinerii spre meseriile căutate pe piaţa muncii, Primăria Târgu-Mureş organizează Târgul de Arte şi Meserii, etalon pentru oraş. În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate meseriile pe care atât elevii cât şi părinţii le pot alege pentru viitor. Cea de-a treia ediţie din acest an a Târgului de Arte şi Meserii va avea loc pe data de 23 octombrie, prilej cu care va fi lansat cel de-al doilea număr din „Revista de Arte şi Meserii”, editată de Primăria Târgu-Mureş, revistă unică în ţară. Acest număr al revistei va conţine în mare parte articole importante din domeniul sănătăţii, esteticii şi domeniile conexe, în paginile căreia se vor regăsi târgumureşenii care au un cuvânt de spus în meseriile lor.  „Cer ajutor profesioniştilor de pe piaţă. Este şi motivul pentru care organizăm aceste întâlniri, să încheie un parteneriat cu Primăria Târgu-Mureş, împreună să dăm calitate oraşului nostru. Cu ajutorul profesioniştilor putem stârni pasiunea copiilor noştri, acolo unde şcoala a eşuat. Avem nevoie de sfaturi pe fiecare domeniu, avem nevoie de tot ce înseamnă tehnologie de vârf şi meserie învăţată cu pricepere şi nu în trei luni. Dacă pornim acum, peste 10 ani oraşul acesta va fi altfel. Şcoala trebuie să formeze omul şi profesionistul în acelaşi timp”, a declarat primarul Dorin Florea.

Întâlnirea a fost organizată de Primăria Târgu-Mureş în parteneriat cu Universitatea Cultural Ştiinţifică şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE