Cât de interesaţi sunt mureşenii de centrale termice Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 316 Vizualizări

Cât de interesaţi sunt mureşenii de centrale termice

111Din cauza preţurilor ridicate la facturile pentru caldură, tot mai mulţi români renunţă la sistemul centralizat de încălzire şi aleg să îşi monteze centrale termice în propriile locuinte. În acest sens, magazinul online Berluni.ro a realizat un studiu de piaţă prin care a analizat interesul locuitorilor din judeţul Mureş pentru centrale termice, precum şi tendinţa acestora de a căuta în mediul online informaţii utile despre revizii şi verificări ale acestor instalaţii.

Interes crescut pentru centrale electrice
Cu ajutorul informaţiilor oferite de Institutul Naţional de Statistică şi al datelor înregistrate de Google în ultimele 24 de luni, au fost analizate preferinţele cetăţenilor din judeţul Mureş pentru principalele tipuri de centrale termice, electrice şi pe gaz. Astfel, în perioada august 2015 – august 2016 s-au înregistrat creşteri semnificative pentru ambele modele, însă locuitorii din Mureş au fost mai interesaţi de centralele electrice, dovadă fiind creşterea de 34,60% a volumelor de căutări. Astfel, Mureş se situează pe locul 14 la nivel naţional din acest punct de vedere.
În ceea ce priveşte raportul dintre numărul centralelor termice instalate în judeţul Mureş şi populaţia din aceasta zonă, Mureş se află pe poziţia 12 în topul judeţelor cu cele mai multe centrale termice, existând aproximativ 18.377 de unităţi, datele fiind estimate de specialiştii Berluni. Cele mai populare branduri de centrale termice din judeţ sunt Vaillant, Ariston şi Viessmann.
Conform legilor aflate în vigoare, consumatorii sunt obligaţi să efectueze verificări periodice la centralele termice montate, pentru a se asigura că funcţionează în parametri normali. Revizia acestor instalaţii de încălzire reprezintă un pas esenţial prin care li se poate prelungi perioada de viaţă, mai ales în cazul în care anumite defecţiuni sunt descoperite din timp. De asemenea, un alt argument este faptul că o inspectare corespunzătoare elimină pericolul ce ţine de siguranţă. De aceea, interesul locuitorilor din judeţul Mureş pentru reviziile centralelor termice s-a majorat cu 12,50% în ultimul an, fiind pe locul 20 la nivelul întregii ţări.
Se recomandă ca orice centrală termică să aibă parte de o revizie tehnică anuală. Mai nou, pentru centralele termice în condensaţie este obligatoriu ca această revizie să se efectueze anual în perioada de garanţie a centralei. “Acest servicu este oferit gratuit de către Berluni”, a declarat Virgil Brătăşanu, directorul general Berluni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE