Home / Invatamant / Conducerea C.N. „Unirea” solicită Liceului Teologic să nu mai folosească imaginea clădirii colegiului
Aurora Stănescu, directorul Colegiului Național Unirea

Conducerea C.N. „Unirea” solicită Liceului Teologic să nu mai folosească imaginea clădirii colegiului

Distribuie

În contextul anchetei privind legalitatea înființări Liceului Teologic Romano-Catolic „Rákóczi Ferenc” deschisă de Direcția Națională Anticorupție – Servicul Teritorial Tîrgu-Mureș, conducerea și corpul profesoral al Colegiului Național „Unirea” solicită ca imaginea clădirii Colegiului să nu mai fie utilizată de Liceul Romano-Catolic. Această poziție a fost exprimată într-un comunicat de presă al Colegiului Național „Unirea” din 7 noiembrie.

Solicitarea celor de la „Unirea”

„Conducerea şi Corpul Profesoral al Colegiului Naţional „Unirea”, Tîrgu-Mureş, solicită Liceului Teologic Romano-Catolic să nu mai folosească imaginea clădirii Colegiului Naţional „Unirea” din str. Mihai Viteazul nr. 17 în presă şi pe reţelele de socializare în promovarea acţiunilor ce privesc Liceul Teologic Romano-Catolic, întrucât, potrivit Art. 252 şi Art. 257 Cod Civil, libertatea de exprimare a acestui liceu trebuie să respecte şi să nu încalce dreptul la imagine al colegiului. De asemenea, în Art. 30/alineat 6 din Constituţia României se stipulează faptul că libertatea de exprimare nu poate prejudicia dreptul la propria imagine”, se precizează în comunicatul de presă, semnat de prof. dr. Aurora Stănescu, directorul Colegiului Național „Unirea”.


De asemenea, verificati

Prefectul Mara Togănel: Colegiul Național ”Unirea”, etalon printre școlile din România

Distribuie Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a transmis vineri, 27 ianuarie 2023, un mesaj aniversar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.