3.089.000 lei, costul organizării alegerilor parlamentare în Mureș Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

3.089.000 lei, costul organizării alegerilor parlamentare în Mureș

În vederea oranizarea în bune condiții a alegerilor parlamentare din 11 decembrie în județul Mureș Instituția Prefectului județului Mureș va amenaja 568 de secții de vot în 586 de locaţii la care sunt așteptați 482.800 de alegători cu drept de vot. De asemenea, vor fi tipărite 1.062.200 buletine de vot, incluzând aici și rezerva de 10 %. ”Un cost estimativ pentru o pagină tipărită este de 0,01 lei plus TV, valoarea estimată a contractului de tipărire a buletinelor de vot fiind de 128.000 lei, cu TVA inclus. Numărul de pagini la un buletin de vot este de 8 pagini pentru Senat, respectiv 16 pagini pentru Camera Deputaților. De asemenea am confecționat 2.840 de ștampile (câte 5 de fiecare secție) cu inscripția ”VOTAT” , 568 ștampile de control, 568 plicuri transparente și 471.745 timbre autocolante.”a precizat prefectul dr. Lucian Goga.

Suplimentarea urnelor de vot

Potrvit prefectului Lucian Goga au fost solicitate și aprobate suplimentar un număr de 10 cabine de vot, 17 urne de vot mobile și 28 de urne de vot fixe la Târgu-Mureș, Zau de Câmpie, Beica de Jos, Ațintiș, Crăciunești, Pogăceaua și Adămuș, precum și 40 de steaguri UE și 42 de steaguri ale României, la Târgu-Mureș și Pogăceaua. Numărul experților electorali desemnați pentru alegerile din 11 decembrie 2016 este de 1.136 (președinți și locțiitori secții de votare), la care se aduagă 400 de persoane în baza de date pentru eventualele înlocuiri. De asemenea sunt disponibili 723 de operatori calculator (câte unul pentru fiecare secție de votare, plus rezerve) și 117 informaticieni. ”Bugetul alocat pentru buna desfășurare a alegerilor parlamentare , la nivelul județului Mureș , este de 3.089.000 lei, din care 2.677.000 de lei pentru îndemnizații, 409.000 de lei pentru cheltuieli materiale și 3.000 de lei pentru cheltuieli de capital”, a spus dr. Lucian Goga.

Paza asigurată la toate secțiile de votare

În vederea bunei desfășurări a alegerilor,  Serviciul pentru Telecomunicații Speciale a avut o primă testare în data de 25 noiembrie, în secțiile de vot pentru a verifica funcționalitatea sistemului. Din numărul total au lipsit motivat doar cinci operatori care vor fi prezenți la următoarele două testări din 5 și 9 decembrie. În urma acestei prime testări calificativul a fost ”Foarte bine” de către STS București. ”Am avut ședințe pentru organizarea pazei secțiilor de votare și a transportului buletinelor de vot. Ședința a durat destul de mult, toate instituțiile subordonate Ministerului Afacerilor Interne se confruntă cu un deficit de personal, dar până la urmă am reușit ca toate secțiile de votare să aibă paza asigurată. Există un grafic de pază, știm exact cine, cum și unde trebuie să fie prezentă pentru a asigura paza în secțiile de votare”, a precizat Goga. Potrivit acestuia, în județul Mureș, s-au înscris în cursa electorală 130 de candidați la funcția de deputat, din partea a 26 de formațiuni politice, incluzând minoritățile naționale, și un candidat independent, precum și 50 de candidați la funcția de senator, reprezentând 10 formațiuni politice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE