Comunicat de presă de la ANAF. Termenul de depunere pentru declaraţia 394, modificat Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5059 Vizualizări

Comunicat de presă de la ANAF. Termenul de depunere pentru declaraţia 394, modificat

Redăm, în rândurile de mai jos, un comunicat de presă primit din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF):

„Unul dintre obiectivele majore ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este creşterea gradului de conformare voluntară a contribuabililor la declarare.

Începând cu data de 1 octombrie 2016, potrivit prevederilor Ordinului Preşedintelui ANAF nr. 3769/2015, cu modificările ulterioare, declaraţia 394 Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA se completează integral, pentru toate operaţiunile efectuate pe teritoriul naţional. Pentru perioada 1 iulie 2016 – 30 septembrie 2016, aceasta s-a completat numai pentru operaţiunile desfăşurate cu persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România.

Declaraţia se depune la organul fiscal competent până în data de 30 inclusiv a lunii următoare încheierii perioadei de raportare declarate pentru depunerea decontului (luna, trimestrul etc.), inclusiv dacă în această perioadă nu au fost realizate operaţiuni de natura celor care fac obiectul declaraţiei. Astfel, primul termen de depunere pentru declaraţia 394 în format integral ar fi fost 30 noiembrie, dar întrucât această zi este sărbătoare legală, potrivit articolului 205 din Codul de procedură fiscală, termenul de depunere pentru declaraţia 394 aferentă lunii octombrie 2016 va fi luni, 5 decembrie 2016.

Pentru facilitarea completării şi clarificarea aspectelor în legătură cu care contribuabilii au avut întrebări în ceea ce priveşte declaraţia 394, ANAF a venit în sprijinul contribuabililor publicând “Ghidul de completare a declaraţiei informative privind livrările de bunuri/prestările de servicii şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional – formular 394 pe portalul www.anaf.ro, secţiunea Asistenta contribuabili – 07 Ghiduri curente (rd. 8). Ghidul cuprinde fiecare cartuş din declaraţie, cu instrucţiunile de completare aferente, precum şi precizări şi exemple care pot veni în sprijinul contribuabililor.

Pentru a beneficia de îndrumare şi asistenţă cu caracter general, în domeniul fiscal, contribuabilii au la dispoziţie Call-center-ul ANAF la numărul de telefon: 031.403.91.60. În situaţia în care doresc să se adreseze în scris administraţiei fiscale, aceştia pot să transmită un e-mail, utilizând ”Formular asistenţă email” existent pe site-ul ANAF, în secţiunea Asistenţă Contribuabili sau Servicii Online.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE