Profil de parlamentar: Ioan Cristian Chirteş (PNL) Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 771 Vizualizări

Profil de parlamentar: Ioan Cristian Chirteş (PNL)

Ioan Cristian Chirteş a candidat la Senat în alegerile parlamentare din partea organizaţiei Mureş a Partidului Naţional Liberal, obţinând 27,03% din voturi.
Chirteş a fost deputat în legislatura 2012-2016, fiind membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, fiind unul dintre autorii a numeroase articole din noul Cod Silvic.
Printre proiectele pe care a anunţat că le va promova în calitate de senator se regăseşte o modificare a Codului Silvic pentru ca asigurarea cu lemn de foc a populaţiei să devină principala preocupare a autorităţilor publice locale, astfel încât populaţia să se poată aproviziona, iar deficitul de lemn de foc să nu mai fie o problemă. Iniţiativa sa prevede ca pentru acele primării care deţin păduri asigurarea unui depozit comunal de lemn de foc pentru populaţie să fie prioritatea numărul unu şi abia mai apoi să comercializeze lemnul.
O altă iniţiativă care va fi susţinută de Ioan Cristian Chirteş este aceea ca parlamentarii să îşi primească salariile numai dacă merg la şedinţe, votul secret în Parlament să fie folosit doar în situaţii excepţionale, toate şedinţele comisiilor şi plenului să fie transmise în direct pe site-ul Parlamentului, iar solicitările de începere a urmăririi penale sau reţinerii, referitoare la membri ai Parlamentului, să primească răspuns în maximum 48 de ore de la înregistrare.
Ioan Cristian Chirteş a avut 43 de luări de cuvânt în plen, în 40 de şedinţe, a făcut 31 de declaraţii politice, a avut 79 de propuneri legislative dintre care 8 au fost promulgate ca legi, a formulat 11 interpelări şi a avut 14 moţiuni.
Senatorul este licenţiat în silvicultură a Universităţii „Transilvania” din Braşov, are un masterat în Managementul sectorului public şi un masterat în Bănci şi pieţe de capital, a lucrat ca şef de ocol silvic, inginer silvic în cadrul Direcţia Silvice Mureş, apoi a fost şef al Direcţiei Silvice Mureş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.
(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE