9 oameni fără adăpost au cerut ajutor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 259 Vizualizări

9 oameni fără adăpost au cerut ajutor

 

Deși temperaturile au fost mai mici de -15 grade, nu s-au înregistrat evenimente deosebite la Centrul Social al muncipiului Tîrgu Mureș, în acest sfârșit de săptămână, potrivit informațiilor furnizate de Szekely Istvan, șef serviciu Centrul Social.

”În urma sesizărilor făcute de Poliția Locală și SMURD, 9 persoane au fost aduse la Centrul nostru, 7 din aceștia au și plecat din proprie inițiativă. Cele mai multe sunt cazuri cunoscute, mai puțin cazul unei femei în vârstă cu domiciliul în Brașov” a precizat Szekely Istvan. La ora actuală sunt cazate 160 de persoane, dar paturile etajabile se pot suplimenta până la 175-180 de persoane.

În Centrul Social funcţionează un adăpost de noapte, centru de găzduire temporară și cabinet medical social, cu obiectivul de a preveni şi depăşi unele situaţii de dificultate, vulnerabilitate sau dependenţă, în  scopul prevenirii marginalizării şi excluziunii sociale şi reintegrarea socială a persoanelor fără adăpost. Aceștia au parte de cazare pe perioadă determinată, respectiv adăpost pe timpul nopţii pentru persoanele lipsite de orice sursă de venit, sau cazare sub formă rezidenţială pentru persoanele fără adăpost care realizează venituri cu caracter permanent şi sunt pe lista de aşteptare pentru locuinţă socială. Totodată beneficiază de consiliere socială, profesională, psihologică şi asistenţă medicală primară.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE