Deficitul județean de la dezvoltare, acoperit Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 143 Vizualizări

Deficitul județean de la dezvoltare, acoperit

Consilierii județeni au aprobat în ședința extraordinară de luni, 16 ianuarie, dispoziția președintelui Consiliului Județean Mureș privind alocarea sumei de 20.000 de lei comunei Solovăstru, respectiv acoperirea definitivă a deficitului secțiunii dezvoltare.

 

Consiliul Județean Mureș s-a întrunit luni, 16 ianuarie, în ședință extraordinară pentru a aproba trei proiecte de hotărâri. Primul, pe care l-am tratat în ediția noastră de ieri, se referă la aprobarea noului director general interimar al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului în persoana medicului Stekbauer Andrea.
Alte două proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi au vizat chestiuni legate de bugetul județului.
Astfel, consilierii județeni au validat dispoziția președintelui Consiliului Județean prin care suma de 20.000 de lei a fost alocată comunei Solovăstru. Mai exact, în baza prevederilor Hotărârii de Guvern nr.975/21.12.2016 privind alocarea unor sume din Fondul de Intervenţie la Dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale produse de inundaţii, judeţului Mureş i-a fost alocată suma de 20.000 lei pentru refacerea drumului judeţean DJ154E – 0,01 km – pe raza comunei Solovăstru, în zona imobilului din Strada Principală nr.103.
Ca urmare a alocării acestei sume, fiind sfârșitul anului, președintele CJ Mureș a aprobat, prin Dispoziţia nr. 405/29 decembrie 2016, majorarea bugetului cu suma amintită. Însă, potrivit legii finanțelor publice locale, dispoziția de majorare trebuie supusă apoi aprobării autorității deliberative, adică aleșilor județeni.

 

Deficit acoperit definitiv

 

Cel de-al doilea proiect de hotărâre adoptat de către consilierii județeni s-a referit la acoperirea definitivă la 31.12.2016 a deficitului secţiunii de dezvoltare din excedentul bugetului județean pe anul 2016. Hotărârea a fost justificată în baza Ordinului nr. 2890/21.12.2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind încheierea exerciţiului bugetar al anului 2016 pct.5.13.3(1) lit.(b), care prevede că: “ În situaţia în care secţiunea de funcţionare şi/sau de dezvoltare înregistrează deficit, consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, au obligaţia de a aproba prin hotărâre a consiliului acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului secţiunii de funcţionare şi/sau de dezvoltare după caz, până la data de 9 ianuarie 2017 inclusiv”. Ținând cont de această prevedere legală, 10,215 milioane de lei au fost transferați din excedentul bugetar înregistrat în anul 2016 pentru acoperirea deficitului de la secțiunea de dezvoltare, una dintre cele două secțiuni care compun bugetul județean.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE