Home / Administratie / „La nivelul județului Mureș există un deficit de lemn de foc de 100000 de metri cubi”
Chirtes lemn de foc

„La nivelul județului Mureș există un deficit de lemn de foc de 100000 de metri cubi”

Cristian Chirteș a vorbit în cadrul conferinței de presă de astăzi și despre participarea la reuniunea Consiliului Național pentru Silvicultură, din care face parte. „S-au dezbătut noie urgențe în domeniul silvic. Unul dintre subiectele care s-au discutat și asupra căruia am insistat este problema lemnului de foc”, a declarat Chirteș, precizând că această problemă încă nu este rezolvată.

„Prețul lemnului de foc s-a triplat”

„La nivelul județului Mureș există un deficit de lemn de foc de 100000 de metri cubi”, a afirmat Chirteș. Senatorul ne-a spus că va propune în Parlamentul României înființarea depozitelor comunale de lemn sau alți combustibili. „Aceste depozite au existat acum 30-40 de ani. Va trebui să le reînființăm pentru că oamenii din mediul rural și în special cei din zona de deal, câmpie nu au de unde să-și procure acest lemn. Prețul lemnului de foc s-a triplat în decurs de două luni”, a declarat Cristian Chirteș.

Senatorul a susținut că trebuie luate măsuri pentru ca autoritățile locale, deținătoare de păduri comunale, „să-și facă treaba”. „Eu atât cer, fiindcă aceste păduri, când au fost împroprietărite comunele, au fost împroprietărite cu un scop foarte clar: asigurarea cu lemn de foc a populației și cu lemn de construcții”, a spus Chirteș.

„Astăzi, autoritățile locale preferă să vândă lemnul pe picior unor firme, banii le intră în conturi și-i cheltuie pe alte, să spunem, destinații”, a afirmat senatorul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Auspicii pozitive pentru aleșii locali din Glodeni

Înscăunarea aleșilor comunei Glodeni a avut loc vineri, 23 octombrie, în cadrul unei ceremonii găzduită …