Probleme la 59% din vehiculele controlate de RAR în 2016 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

Probleme la 59% din vehiculele controlate de RAR în 2016

Registrul Auto Român (RAR) a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.504 de vehicule în județul Mureş. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 0,8% (20) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție.

În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 59,27% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 25,48%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate). „Din totalul vehiculelor verificate, 2,44% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice – dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false. În urma analizei emisiilor poluante, la 21,88% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al RAR.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Mureş de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 329 sancțiuni, a fost reținut un permis de conducere și 285 de certificate de înmatriculare.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE