ISU „Horea”, peste 1.500 de intervenţii în luna februarie Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

ISU „Horea”, peste 1.500 de intervenţii în luna februarie

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ,,Horea’’al județului Mureș a fost solicitat în perioada 1-28 februarie 2017, prin numărul de urgență 112, să intervină la un număr de 1.525 intervenții.

Potrivit cpt. Cristian Virag, purtător de cuvânt al ISU “Horea” al judeţului Mureş, din totalul intervenţiilor 38 au fost incendii, 36 alte intervenții, 5 accidente rutiere, 6 asigure măsuri PSI, 11 inundații, un alte evenimente şi 3 misiuni pirotehnice.

„Echipajele SMURD au fost solicitate să intervină la un număr de 1.425 urgențe medicale dintre care 1.356 de persoane au fost asistate medical. Tot în această perioadă s-au efectuat 97 de controale de prevenire a incendilor, 327 de recunoașteri la obiective din zona de competență, activități de instruire și educare preventive”, a subliniat cpt. Cristian Virag.

De asemenea, cpt. Cristian Virag a precizat că ISU “Horea” al judeţului Mureş se confruntă cu un număr mare de incendii provocate, în cea mai mare proporţie, de arderea vegetaţiei uscate în scopul igienizării terenurilor şi pregătirii acestora pentru lucrările agricole de primăvară. “Pentru a evita astfel de evenimente recomandăm ca arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale să se execute cu respectarea următoarelor prevederi generale: condiţii meteorologice fără vânt, colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată, executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii  şi  să  nu  afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri, desfăşurarea arderii numai pe timp de zi, asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii,  supravegherea permanentă a arderii, stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii, interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU “Horea” Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE