Share

Home / Sanatate / Film cu tematică medicală și seară umanitară în sprijinul Danielei Golubeanu

Film cu tematică medicală și seară umanitară în sprijinul Danielei Golubeanu

Departamentul de Educație Medicală din cadrul Ligii Studenților organizează astăzi, 21 martie, la ora 20.30, în Aula Centrului Integrat de Medicină Dentară, o proiecție de film cu tematică medicală.

Potrivit reprezentanților Departamentului de Educație Medicală, este vorba despre filmul „Gifted Hands”, iar cu acest prilej se pot face donații pentru Daniela Golubeanu, tânăra studentă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Plină de viață și cu visuri mărețe, Daniela a fost diagnosticată recent cu o afecțiune care poate duce la paralizie.

Această afecțiune necruțătoare la coloana vertebrală i-a atacat măduva, i-a tăiat aripile și a imobilizat-o la pat. Pentru a evita paralizia este necesară o operație de reconstrucție a coloanei, care este posibilă doar într-o clinică din străinătate cu costuri care depășeasc posibilitățile familiei. Are nevoie de 20.000 de euro pentru a putea fi operată în Ungaria sau în Italia.
„Datorită feedback-ului pozitiv primit în urma activității „Hai cu Liga la film” a Departamentului de Educație Medicală, dorim să vă anunțăm că în cadrul proiectului „Transmed” vom organiza o altă seară de film. Vom putea viziona împreună o capodoperă motivantă pentru o realizare atât pe plan medical, cât și personal, „Gifted Hands”, povestea binecunoscutului medic Ben Carson. De asemenea, dorim să precizăm că în cadrul serii se vor putea face donații pentru colega noastră, Daniela Golubeanu, studentă la Farmacie în anul II, pe care viața a pus-o la grele încercări. Daniela este diagnosticată cu cifoză joncțională cu compresie medulară severă, lucru care o poate duce la paralizie. Singura soluție existentă este o operație în Budapesta sau Milano care costă 20.000 euro. Astfel, putem transforma această seară în una relaxantă, interesantă, dar mai ales umanitară și solidară față de o persoană minunată care are nevoie de ajutorul nostru”, au precizat reprezentanții Ligii Studenților din Târgu-Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Workshop „Nutriția în hipotiroidism” la Târgu Mureș

Neoreka (strada Strâmbă, nr. 36A) va găzdui în 19 iulie, de la ora 18.00, un …

Share
Share