Șase titluri la Naționalele de culturism și fitness Sport
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1337 Vizualizări

Șase titluri la Naționalele de culturism și fitness

Campionatul Național de culturism și fitness pentru cadeți, juniori și masters, organizat de șase cluburi târgumureșene, care s-au disputat sâmbătă și duminică în Sala Mare a Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, s-a încheiat cu un bilanț de 9 medalii pentru sportivii mureșeni.

Dintre acestea, șase au fost de aur și trei de bronz. Pentru buna desfășurare a competiției la care au fost înscriși 230 de sportivi din întreaga țară, sub egida Federației Române de specialitate, au contribuit cluburile: CS Universitar, Energy Fit, Titanic Body Building, Retro Gym, CS Culturism Tineretului, Body Building Lacta, toate din Târgu-Mureș, și de CS „Sebastiano” Reghin.

În prima zi a întrecerilor sportivii mureșeni au cucerit un număr de 6 medalii, 3 de aur și 3 de bronz. Una dintre favoritele întrecerii, Ioana Șulea, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Universitar Târgu-Mureș, campioană europeană și mondială de juniori, și-a onorat statutul de favorită, câștigând aurul atât la secțiunea bikini fitness, categoria +166 cm, cât și la Open. A treia medalie de aur a fost obținută la categoria 166 cm de Varga Timea, de la Clubul Sportiv Energy Fit Târgu-Mureș. Cele trei medalii de bronz le-au revenit lui Sándor Norbert (CS Energy Fit), la juniori mari 174 cm, Högyes Nimrod István la 178 cm, de la Titanic Body Building și lui Laurențiu Suciu la +178 cm, de la același club, toate la secțiunea men physique.

culturism_gusti moldovanConfirmări și în a doua zi

Bilanțul sportivilor mureșeni din prima zi a fost îmbunătățit cu alte trei medalii în ziua a doua a întrecerilor, toate la categoria masters, toate de aur. Cei trei campioni sunt Augustin Moldovan (foto 2, primul din dreapta), la culturism, +90 kg, grupa de vârstă sub 50 ani, Engi Dénes (foto 3), tot la culturism, categoria +80 kg la grupa de vârstă peste 50 de ani, ambii de la clubul Retro Gym Târgu-Mureș și de Alina Stanciu, de la CS Energy Fit Târgu-Mureș, la bikini fitness.

culturism_engi denesCompetiția a constituit totodată un criteriu de selecție pentru loturile naționale de juniori și masters, care vor reprezenta România la competițiile internaționale din acest an, inclusiv la Campionatul Modial, din luna noiembrie, de la Bistrița. Pentru obținerea acestor rezultate și-au adus contribuția antrenorii Sebastian Popovici și Dumitru Cheteleș (CSU Târgu-Mureș, Titanic Body Building și CS Energy Fit) și Augustin Moldovan (Retro Gym).

„Am muncit mult pentru acest rezultat, nu am sărit peste niciun antrenament, mi-am respectat dieta cu sfințenie. Nu știam ce loc o să iau pentru că am considerat că voi lua ceea ce merit. Am luat locul 1 și titlul de Campion Național. Sunt mulțumit și doresc să mulțumesc familiei mele, colegilor mei, familiei Retro Gym pentru înțelegere în ultimele săptămâni. Adresez mulțumiri speciale și președintelui Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, un om deosebit, fără de care nu aș fi participat”, au fost câteva din cuvintele lui Gusti Moldovan, conducător și antrenor al clubului Retro Gym.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE