Oferta UPM, prezentată elevilor de la ”Traian Săvulescu” Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 614 Vizualizări

Oferta UPM, prezentată elevilor de la ”Traian Săvulescu”

Campania de promovare a ofertei educaționale a Universității ”Petru Maior” (UPM) pentru anul universitar 2017-2018 a continuat luni, 4 aprilie, la Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș, prilej cu care reprezentanții UPM au prezentat beneficiile pe care un student le are în cadrul universității.

1 (10)Oferta a fost prezentată de către membrii componenți a celor trei facultăți din cadrul Universității ”Petru Maior”, respectiv Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, Facultatea de Științe și Litere și Facultatea de Inginerie. ”Am făcut o prezentare a programelor de studii pe care le avem la nivel de licență, deoarece acest tip de evenimente se adresează elevilor de liceu. Acțiunea face parte dintr-o campanie mai amplă pe care Universitatea ”Petru Maior” o derulează deja de o lună de zile în mediul liceal din județele Mureș, Harghita, Covasna și Bistrița-Năsăud. Ne deplasăm la fiecare liceu unde prezentăm componentele de avantaje pe care noi le oferim studenților. Pornim de la elementele structurale ale ofertei educaționale, cu programe de studiu, competențele pe care le oferă fiecare program de studiu. După această prezentare generală ne axăm foarte mult și pe componenta extra curriculară pe care noi reușim să o oferim. Caracteristica noastră de bază este această apropiere față de comunitatea noastră de studenți și față de comunitatea mureșeană în general. Accentul pe care noi îl punem în interacțiunea cu studenții la fiecare activitate pe care o facem ne face să fim mai mult decât acel învățământ clasic, standardizat la nivel național în care 85% din ofertă este aceeași, și încercăm să particularizăm această relație. În acest fel le sporim tinerilor șansele lor de angajabilitate și de succes pe piața muncii în viitor”, a declarat conf. univ. dr. Daniel Ștefan, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității ”Petru Maior”. Potrivit acestuia, succesul campaniei se va vedea pe 20 iulie, data limită de înscriere pentru anul universitar 2017-2018 la Universitatea ”Petru Maior”. ”Cred că într-o proporție importantă acești elevi de la ”Traian Săvulescu” vor fi la noi începând cu anul universitar 2017-2018. Statisticile anterioare arată de fapt că Universitatea ”Petru Maior” rămâne un pol important pentru cel puțin trei județe, Mureș, Covasna și Harghita. Numărul absolvenților de bacalaureat care vin la noi este important, și chiar dacă anul trecut, la nivel național numărul absolvenților cu bacalaureat a scăzut, ne-am păstrat aceeași cifră de studenți înscriși, ceea ce înseamnă că din punct de vedere al proporționalității suntem de fapt în creștere”, a subliniat conf. univ. dr. Daniel Ștefan.

”Să-i convingem să-și continue studiile la noi”

2 (10)Printre cei prezenți în cadrul acțiunii de promovare s-au numărat și studenții UPM, care au încercat să le prezinte elevilor de la ”Traian Săvulescu” beneficiile vieții de student. ”În această acțiune de promovare sunt implicați și studenții Universității ”Petru Maior”. Am cooptat studenți care să le povestească elevilor din experiența lor, ce trăiesc ei în fiecare zi în raporturile dintre ei, în raporturile cu profesorii și cadrele didactice, oportunitățile pe care le au, perspectivele pe care le au, practic tot ceea ce fac și îi bucură astfel încât ei au această posibilitate să-și continue studiile masterale la Drept intrând direct în anul III. Ei având și o vârstă mai apropiată cu cei de liceu empatizează mai ușor Din ce am înțeles în urma discuțiilor cu directorul liceului, sunt două clase de a XII-a de administrație publică care au participat, pe care noi am încercat să-i convingem să-și continue studiile la noi, să treacă la un nivel superior la Universitatea ”Petru Maior”, specializarea Administrație Publică”, a afirmat prof. univ. Lucreția Dogaru, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul UPM.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE