Home / Administratie / Lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din Sighișoara

Lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din Sighișoara

În această lună, SC Ecoserv Sig SRL – Secția Sere – Zone Verzi, societate aflată sub tutela Consiliului Local Sighișoara și căreia i-a delegat activitatea de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din municipiu, execută diverse lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi.

Astfel, se realizează toaletări de corecție echilibrare și egalaj la arbori ornamentali aflați pe străzile: Zaharia Boiu, Gării, Tăbăcarilor, Libertății, Gheorghe Lazăr, Vlad Țepeș, Aron Pumnul, Aleea Teilor, Andrei Șaguna, Viilor, Nicolae Bălcescu, Horia Teculescu, Mihai Eminescu, Ilarie Chendi şi Ana Ipătescu.

Totodată, se execută şi toaletări de corecție echilibrare și egalaj la arbori ornamentali din parcurile de pe raza municipiului Sighișoara, astfel: Parc Central, Parc Sigma, Parc Plopilor, precum şi toaletări de necesitate la arborii ornamentali aflați pe strada Ecaterina Teodoroiu, Cartier Târnava II, Versanții Cetății, degajarea spațiilor verzi de crengi și frunze, încărcarea și transportarea deșeurilor vegetale rezultate în urma toaletărilor, plantări de arbori ornamentali (completat cu cireși ornamentali) – aliniamente stadale (strada Ilarie Chendi, strada Ana Ipătescu, Aleea Teilor), plantări de arbuști ornamentali (completat) – în parcuri și alveolele existente pe strada 1 Decembrie 1918, plantări de plante bienale panseluțe 2.000 de bucăţi pe strada Consiliul Europei (întersecția semaforizată), jardinierele din Piața Cetății.

„De asemenea, în vederea înfrumusețării spațiilor verzi de pe raza municipiului Sighișoara, a produs material floricol pentru covor floral – 8.170 de bucăţi și plantare în rabate parcuri și jardiniere stradale, specii folosite din butași – 6.373 de bucăţi (mușcate curătoare, petunii curgătoare, hedera helix), ce vor fi plantate în ghivecele amplasate pe stâlpii de iluminat public de pe strada Cornești, strada Zaharia Boiu, strada Consiliul Europei, strada 1 Decembrie 1918, strada Morii, strada Hermann Oberth, Cetate, precum și în jardinierele care vor fi amplasate pe Podul nr. 1, Pasarelă, Podul nr. 2 și strada Consiliul Europei și specii anuale care sunt produse prin semințe (begonia, dalia, gazania, agaratum) – 23.975 de bucăţi – folosite la înfrumusețarea spațiului verde din municipiul Sighișoara”, se precizează într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul Primăriei municipiului Sighişoara, www.sighisoara.org.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INCREDIBIL! Niciun loc de joacă amenajat în 2020 în Târgu Mureș nu are autorizație de construcție!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat vineri, 20 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …