Home / Administratie / FOTO: ”Orășelul Copiilor”, ocupat, condus și administrat de cei mici la Reghin

FOTO: ”Orășelul Copiilor”, ocupat, condus și administrat de cei mici la Reghin

Distribuie

Asociația Advent Kindergarden din România, filiala Reghin, în colaborare cu Primăria și Copnsiliul Local Reghin a organizat joi, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului,  o nouă ediție a evenimentului ”Orășelul Copiilor”, găzduit și în acest an de Parcul Central al Municipiului Reghin. Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus familiarizarea copiilor, prin joacă, cu instituțiile orașului, prilej cu care cei mici au putut să se plimbe printr-un oraș în miniatură, să străbată pe baza unui pașaport 26 stații de pe traseu, printre care Primărie, Poliție, Pompieri, Spital, Biserică, Muzeu, Bancă, în cadrul unui proiect care își propune să vină în întâmpinarea nevoilor copiilor de a fi informați și implicați în viața orașului. „Suntem la cea de a treia ediție a evenimentului ”Orășelul Copiilor” la Reghin, mulțumim Celui de Sus pentru vremea frumoasă. Pentru această zi, Parcul Central din Municipiul Reghin devine  gazda mai multor instituții ale orașului,  cei mici au avut  posibilitatea să facă cunoștință cu fiecare în parte. Dreptul de a fi cetățean al Orășelului Copiilor a fost dat de un pașaport simbolic pe care l-au obșinut chiar la intrare. Cu ajutorul acestuia au putut vizita celelelate standuri, respectiv instituțiile din oraș. Le-am recomandat să treacă pe la standul ”Centrul de informare turistică” unde cei cu o idee ingenioasă despre oraș o pot lăsa, precum și la ”Bancă”, care azi, de ziua lor,  a fost una mult mai darnică”, a precizat Nicu Mărie, președintele interimar al Asociației Advent Kindergarden.

„Orașul este la dispoziția voastră”Orășelul Copiilor” a fost deschis oficial în prezența primarului Maria Precup, care i-a îndemnat pe copii să se bucure de orașul lor, să vină cu idei și sugestii pentru ca orașul în care trăiesc să fie unul mai frumos, mai aproape de dorințele și visurile lor. ”Am început să sărbătorim Ziua Internațională a Copilului încă de miercuri, 31 mai prin cadourile oferite copiilor reghineni. De 1 iunie,  continuăm să ne bucurăm de această sărbătoare a copilăriei prin ”Orășelul copiilor”.  Ne vom juca de-a primarul, jandarmul, polițistul, pompierul, bibliotecarul, puteți merge chiar și la stomatologie,  precum și la toate instituțiile care sunt în Municipiul Reghin, și care deservesc cetățeanul, inclusiv pe voi dragi copii. Voi veți devenii oameni mari care veți decide soarta Municipiului Reghin. De aceea, puteți veni în ajutorul meu ca și colaboratori, să-mi spuneți ce am făcut bine, sau ce nu am făcut bine, precum și ce doriți voi să facem pentru municipiul nostru și pentru voi.  Azi, voi sunteți oameni mari care decideți soarta noastră. Ne bucurăm de colaborarea cu Grădinița Emanuel și Biserica Adventistă pentru ideea  năstrușnică de aface un oraș doar pentru voi cu toate instituțiile aparținătoare, precum și tuturor instituțiilor din Municipiul Reghin care sunt prezente, inclusiv de la Târgu-Mureș au venit reprezentanți ai Jandarmeriei, instituție mereu prezentă la dispoziția voastră dragi copii. Puteți să le puneți întrebări, puteți să veniți cu sugestii, puteți să fiți consultanți, colaboratori, pacienți, puteți chiar să fiți și primar . Vă mulțumesc că ați venit, orașul este la dispoziția voastră  împreună cu colegii mei cărora le mulțumesc. Sper ca această zi, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fie plină doar de bucurie și de zâmbetul vostru. La mulți dragii mei”, a precizat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin. ”Orășelul Copiilor” și-a deschis larg porțile, cei mici având parte de standuri precum Primărie, Pașapoarte, Centru de informare turistică, Teatru de păpuși, Filarmonică, Biserică, Muzeu, Bibliotecă, Clubul Copiilor, Stomatologie, Atelier de meșteșuguri, Stadion, Școală, Circ, Bancă, Piață, Televiziune, Spital, Aeroport, Poliție, Pompieri, Salvare,, unde nu ai ezitat să pună întrebări despre cum funcționează ele, intrând de multe ori în postura de reporter, bibliotecar , meșter popular, jandarm, pompier sau chiar primar.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târg de Crăciun la Târgu Mureș

Distribuie Târgul de Crăciun se inaugurează, la Târgu Mureș, în prezența lui Moș Crăciun, în …