La Chețani, Primăria speră se termine noua clădire a școlii Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 437 Vizualizări

La Chețani, Primăria speră se termine noua clădire a școlii

Tendința de scădere a natalității care duce la un „brad al populației” cu totul dezechilibrat se manifestă și în mediul rural românesc. Cu toate acestea, la Chețani sunt peste 200 de școlari care au pus un fericit capăt anului școlar 2016-2017.

În toate cele trei școli gimnaziale (Grindeni, Hădăreni, Chețani) evenimentul a fost marcat cum se cuvine, cu discursuri, premieri și coronițe. Ca peste tot, protagoniștii au fost elevii, fie ei din curioasele „clase 0” fie din anii terminali ai gimnaziului. Cea de-a 42 -a manifestare de acest gen, din comuna Chețani, a avut trei etape desfășurate în satele cu pricina, sub ochii înlăcrimați ai părinților și în entuziasmul care precede vacanța celor mici. S-au găsit sponsori pentru premii iar primarul Emil Florin Mocan a promis că unii dintre cei mai merituoși vor fi invitați în fața Consiliului local, unde, pe lângă felicitări, școlarii au promise și premii materiale destinate acelora care ilustrează excelența școlară a comunei. Insolit mi s-a părut gestul de a-i invita și pe polițiștii comunei, care s-au întrecut în a da sfaturi de vacanță micilor pietoni.

În cuvântul său, primarul a insistat asupra efortului părinților de a-și trimite copii la școală, plătind cele necesare și îngrijindu-se ca odraslele să facă carte având mediul familial corespunzător. De asemenea, primarul a făcut, în discuțiile din cancelariile școlilor, referiri la actul înregistrat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Fondurilor Europene, pe 23 februarie 2017, prin care se solicita finanțare pentru proiectul „Construire școala gimnazială de 10 clase” în Chețani. La ora actuală, o clădire abandonată de administrațiile comunale anterioare, face act de tristă prezență în curtea Școlii Gimnaziale Chețani. La vremea depunerii, edilul comunei a fost asigurat că proiectul are mari șanse de a intra în Planul de investiții. Astăzi, pe fondul involuției politice fără precedent, lucrurile s-au complicat inutil dar nu au reușit să omoare speranța oamenilor. Ei cred cu tărie că vor fi în măsură să asigure copiilor lor condiții de studiu binemeritate și decente. Înființarea sistemului de alimentare cu apă potabilă din Grindeni, finalizarea lucrărilor la stația de epurare a apelor uzate, îmbunătățirea drumurilor comunale și asigurarea unor noi locuri de muncă sunt modalități prin care administrația locală creează pentru tinerime un loc propice pentru studiu și trai.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE