Share

Home / Business / Proiecte numeroase, la E.ON Energy Globe Award

Proiecte numeroase, la E.ON Energy Globe Award

Peste 160 de iniţiative s-au înscris la E.ON Energy Globe Award România, competiţie aflată la cea de-a doua ediţie, care promovează ideile şi proiectele din domeniul eficienţei energetice şi al protejării mediului.

Juriul, alcătuit din experţi

Iniţiativele vor fi evaluate de către un juriu format din cinci experţi independenţi, cu o vastă experienţă în sectorul energetic local şi internaţional: Răzvan Nicolescu – Energy Executive Lead Advisor în cadrul Deloitte Central Europe, fost ministru delegat al Energiei, Matthias Schmuderer – expert compania germană Enerbasics, specializată în consultanţa pentru sectorul energetic, Mihai Albulescu – prof. dr. ing. la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, fost secretar de stat la Ministerul Energiei, Ionuţ Purică – cercetător la Academia Română, Institutul de Prognoză Economică şi director executiv al Centrului de Consultanță Energetică și Ambientală, Silvia Vlăsceanu – doctor în energetică, membru al Consiliului Consultativ al ANRE și membru al Consiliului Economic și Social al României. „După analizarea fiecărui proiect în parte, membrii juriului vor întocmi o listă scurtă cu cele mai bune trei proiecte în fiecare dintre cele cinci categorii, iar ulterior dintre acestea le vor alege pe cele care vor câştiga respectivele categorii. Departajarea se va realiza pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică. De asemenea, rolul juriului va fi să nominalizeze câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award de anul viitor”, au transmis organizatorii E.ON Energy Globe Award România, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cinci categorii

Cele cinci categorii din competiţie sunt: „Companii”, „Municipalităţi”, „Do it yourself”, „Tineret” şi „Idei”. „Proiectele câștigătoare vor fi recompensate cu premii importante, vor fi promovate și se vor bucura de un larg interes din partea opiniei publice. Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Gale organizate în luna octombrie la Bucureşti”, au mai precizat reprezentanţii E.ON Energy Globe Award România.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Apel lansat de Compania Aquaserv: “Canalizarea nu este coş de gunoi!”

Compania Aquaserv atrage atenția că sistemele de canalizare sunt destinate exclusiv preluării apelor uzate menajere …

Share
Share