Admitere liceu 2017. 3 eleve cu media 10. Ioan Macarie: „Mă bucur că elevii pot să-și aleagă liceele” Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 810 Vizualizări

Admitere liceu 2017. 3 eleve cu media 10. Ioan Macarie: „Mă bucur că elevii pot să-și aleagă liceele”

Admiterea la liceu și învățământ profesional a început luni, 3 iulie. Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Judean Mureș, cei peste 4800 de elevi, absolvenți ai clasei a VIII-a din județ, își pot alege liceele și specializările pe care doresc să le urmeze. Prima etapa a admiterii se desfășoară electronic, apoi, după repartizarea computerizată a candidaților, urmează înscrierea efectivă la liceu.

Admitere liceu 2017

Broșura pentru admiterea în învățământul liceal și profesional pentru anul școlar 2017-2018 a fost publicată și distribuită școlilor gimnaziale din județul Mureș începând de vineri, 30 iunie.

„Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte: cererea de înscriere; cartea de identitate (daca este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată; adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a; foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale); fisa medicală”, este precizeazat pe site-ul www.admitereliceu.ro/.

„Ministerul Educației ne-a aprobat și ultimele trei clase”

„Planul de școlarizare pe Mureș a fost definitivat. Ministerul Educației ne-a aprobat și ultimele trei clase. Comisia Națională de Admitere ne-a dat derogare pentru publicarea informațiilor privind admiterea pe 207. Mă bucur foarte mult că, începând de astăzi, cei 4835 de copii pot să aleagă din rețeaua unităților școlare clasele de început. Mă bucur că elevii pot să-și aleagă liceele pe care și le doresc în funcție de notele obținute la Evaluare Națională, atât la liceu cât și la școala profesională”, a declarat Ioan Macarie, inspectorul școlar general al județului Mureș.

Ioan Macarie a precizat că ISJ Mureș încă nu a primit proiectul cu rețeaua școlară, adopat joi, 29 iunie, de Consiliul Local Târgu Mureș. „Urmează să-mi expun un punct de vedere atunci. Pentru mine urgența a fost această informație, de care nu aveam voie să-i privăm pe copiii absolvenți ai clasei a VIII-a. Începând de astăzi, trebuie neapărat să știe la ce liceu pot să se înscrie”, a precizat inspectorul școlar general.

Potrivit proiectului referitor la structura rețelei școlare a municipiului Târgu Mureș, votat de consilierii locali în ultima ședință ordinară, Liceul Teologic Romano-Catolic ar urma să fie structură arondată Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”, în anul școar 2017-2018. Referitor la clasele de a IX-a care au fost solicitate de Liceul Romano-Catolic, Ioan Macarie a precizat că cele trei clase au fost repartizate liceelor: „Ion Vlasiu”, „Constantin Brâncuși” și „Bolyai Farkas”. „Cele trei clase le-am repartizat acelor unități școlare care le-au solicitat. Numai acolo le puteam da”, a precizat Ioan Macarie.

3 eleve cu media de admitere 10,00

ISJ Mureș a publicat, în 3 iulie, pe site-ul instituției tabelul cu ierarhia la nivelul județului Mureș a absolvenților clasei a VIII-a. Potrivit tabelului cu ierarhia mediilor de admitere, trei dintre elevii din județul Mureș, au media de admitere la liceu 10,00. Este vorba despre Alexandra Maria Borșan, absolventă a Școlii Gimnaziale „Dacia” din Târgu Mureș, Raluca Diana Ciuchină Szabo, de la aceiași școală gimnazială, și Iarina Maria Tătar, absolventă a Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Luduș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE