Home / Invatamant / Lecţii de design, la Atelierul “Mâini dibace”

Lecţii de design, la Atelierul “Mâini dibace”

Un alt atelier îndrăgit de participanţii la tabăra “Minte, trup şi suflet” este atelierul „Mâini dibace”. Aici, copiii sunt îndrumaţi de inimoasele cadre didactice în arta croitului. Din haine vechi, materiale şi alte resturi textile, precum şi materiale reciclabile, copiii confecţionează diverse obiecte de îmbrăcăminte (fuste, rochii, pantaloni scurţi, veste, bluze, cămăşi, pălării, eşarfe, mănuşi), poşetuţe, haine pentru păpuşi, brăţări, accesorii pentru păr, haine pentru animalele de companie, perniţe pentru ace, perne şi plăpumioare pentru păpuşi. Copiii se comportă ca nişte adevăraţi designeri, ei dau dovadă de multă creativitate, îndemânare, imaginaţie bogată. Sunt perseverenţi şi motivaţi, chiar dacă pentru unii e prima dată când ţin în mână ac şi aţă.

După ce termină croitul şi cusutul, începe partea de decorare a obiectelor confecţionate. Aceasta se realizează prin aplicarea de paiete, mărgele, nasturi, pene, inimioare, floricele, diferite decupaje din materiale şi hârtie cu ajutorul pistolului de lipit artizanal. Obiectele fiind terminate, se realizează în fiecare zi o expoziţie în cadrul atelierului, iar în ultima zi a taberei copiii îşi vor duce acasă obiectele confecţionate.

La festivitatea de închidere va avea loc o paradă de modă în care se vor prezenta costumele confecţionate în cele cinci zile de muncă. Acest atelier a fost unul dintre preferatele participanţilor, mărturie fiind impresiile lăsate de ei pe flip-chart, interviurile date jurnaliştilor şi discuţiile purtate între ei.

Pe lângă abilităţile dobândite, cei care prezintă parada modei, au ocazia să-şi învingă emoţiile şi să se simtă ca adevărate manechine care defilează. Nu se ştie în viitor ce pasiuni se vor naşte, ce vor deveni, acesta este doar începutul…

Cei care au stat în umbră și au supervizat activitățile acestui atelier, sunt profesorii coordonatori, care cu migală și pasiune le-au dăruit din puținul lor talent, acestor mici artiști cu „mâini dibace” și creatoare: Varga Ana-Maria (Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu”), Kellner Codruţa (Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 5 Reghin),  Toncean Anca, Chibulcutean Dorina (Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 Reghin), Enache Maria (Liceul Tehnologic „Vasile Netetea” Deda), Harpa Laura, Dandu Melania (Școala Gimnazială Răstolița).

Ana-Maria VARGA, Codruţa KELLNER, Maria ENACHE, Anca TONCEAN, Dorina CHIBULCUTEAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Papiștii, câștigători ai Turneului de dezbateri Black Sea Tournament

A doua ediție națională a Turneului de dezbateri Black Sea Tournament, în limba engleză, s-a …