Home / Cultură / „Arta ca viața”, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

„Arta ca viața”, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Distribuie

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin găzduiește în perioada 9-12 august Tabăra Interculturală pentru Tineri ”Arta ca viața!” în cadrul proiectului cu același nume desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Județean Mureș și Asociația Inovație în Educație ”Eureka”. Scopul proiectului este schimbul cultural, dialogul și interacțiunea cu alte culturi. Programul cuprinde mai multe secțiuni tematice care oferă tinerilor experiența cunoașterii universului tradițiilor și experiența alterității, prilejul de a căuta necunoscutul și implicit resursele de creație ale propriei ființe”, a precizat Roxana Man, directorul Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin.

Stimularea creativității

Vor participa în cadrul taberei tineri din orașele Cernăuți-Ucraina,  Ungheni-Republica Moldova și din Reghin, care  vor lua parte la modulele de educație și artă culinară, educație artistică și educație outdoor. „Proiectul este o invitație la apropierea de natură și tradiții, stimularea creativității într-o direcție artistică promovând respectul pentru celălalt, toleranța față de diversitate și complementaritatea dintre culturi. Într-o lume a schimbării, experiența alterității, în care fiecare se transformă și participă la transformarea celuilalt, este o certitudine, iar să ne înșelegem cultura și locul între celelalte culturi ale lumii devine o provocare adresată fiecăruia dintre noiembrie”, a subliniat Roxana Man.

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Festivalul Luminii, într-o nouă ediție la Târgu Mureș. „Ajutăm comunitatea să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte”

Distribuie Se organizează ce de-a 11-a ediție a Festivalului Luminii la Târgu Mureș, în data …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.