Home / Sport / Clujencele, câștigătoare scontate la Cupa Sirius

Clujencele, câștigătoare scontate la Cupa Sirius

Distribuie

Cea de-a X-a ediţie a Cupei Sirius la baschet feminin a fost câștigată de formația Univeristatea Cluj, vicecampioana ultimei ediții a Ligii Naționale. Era un rezultat scontat având în vedere valoarea adversarelor din această ediție jubiliară. BC Sirius a avut totuși o evoluție bună, în ciuda unor lipsuri aduse și de un lot incomplet, care mai are nevoie de jucătoare de talie. Mureșencele au revenit spectaculos în prima întâlnire a competiției, victorie cu 85-80 (16-26, 27-23, 19-8, 23-23) în fața formației Olimpia Brașov, după ce au fost conduse și la o diderență de 14 puncte. Marcatoarele echipei mureșene în acest joc: Lawrence Alyssa 6, Angel Robinson 26, Alina Pop 12, Mészáros Kata 8, Gál Emese 6, Andreea Beldian 5, Andjela Radovic 4, Zorica Mitov 18. În meciul al doilea al zilei Universitatea Cluj a învins la scor formația de ligă secundă a Ungariei, alcătuită din junioare, Kecskemét, scor 99-51.

 

Ziua a doua, rezultate previzibile, la fel și „finalele”

 

După disputarea partidelor din etapa a doua, cele două jocuri din ultima zi aveau să constituie dealtfel finalele ediției. Olimpia Braşov a cedat în fața Universității Cluj cu 75-82, iar mureșencele s-au impus fără emoții cu Kecskeméti KC, scor 75-61-75 (21-15, 18-13, 17-13, 17-18). Antrenorii Ionel Brustur şi Sălceanu Viorel au rulat în acest meci întregul lot, iar marcatoarele au fost: Lawrence 16 puncte, Robinson 4, Pop 9, Gál Noémi, Mészáros Kata 4, Gál Emese 9, Beldian 4, Nagy Eszter, Imreh Dorottya 4, Andreea Feiseş 2, Radovic 13, Mitov 10, Fazakas Ingrid. Partidele acestei etape s-au disputat în sala Universității „Petru Maior”, unde tabela se află în reparație. Revenite în ultima zi în Sala Sporturilor, unde sâmbătă s-a disputat o altă competiție, cele patru formații și-au disputat jocurile finale. În prima întâlnire s-au confruntat pentru locul 3 cele două învinse în primele două etape. Olimpia Braşov a câștigat la scor cu formația din Kecskemét, scor 102-61, dar mureșencele au cedat în fața clujencelor cu 50-72 (14-21, 12-19, 13-9, 11-23). UPM Sirius a condus în finală doar în primul sfert și a reușit să se apropie pe parcurs în câteva rânduri la mai puțin de 10 puncte, dar valoarea echipei clujene a fost evidentă. În finală au înscris pentru Sirius: Lawrence 17, Mitov 9, Robinson 6, Beldian 6, Radovic 4, Gál E. 3, Pop 3, Mészáros 2. A mai jucat Imreh.

Mureșencele au dovedit pe parcurs o creștere în evoluții, dar este evident faptul că echipa are nevoie de omogenizare și, așa cum am amintit, de un pivot.


De asemenea, verificati

Adru Solution Târgu Mureș, soluția pentru terenuri de sport de calitate

Distribuie Adru Solution SRL Târgu Mureș, societate deținută și administrată de antreprenorul mureșean Daniel Urdă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.