Vrei sa te asiguri ca bebe creste sanatos? Iata cum sa ii monitorizezi evolutia! Uncategorized
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 213 Vizualizări

Vrei sa te asiguri ca bebe creste sanatos? Iata cum sa ii monitorizezi evolutia!

Daca esti proaspata mamica, stii deja ca, imdiat dupa nastere, bebelusul tau este monitorizat cu mare atentie de catre medici, pentru ca tu sa fii sigura de dezvoltarea sanatoasa a micutului. Dupa ce parasesti maternitatea, tu vei fi responsabila pentru observarea schimbarilor in ceea ce il priveste pe cel mic. De aceea, trebuie sa fii mereu atenta si sa verifici constant evolutia acestuia!

Iata cum poti MONITORIZA acasa cresterea bebelusului tau!

 

  1. Tine un jurnal!

In primul rand, pentru a te putea organiza eficient, este recomandat sa faci rost de o agenda sau de un jurnal. Atunci cand il deschizi, noteaza ziua, luna si anul, apoi scrie toate detaliile, intr-un mod sistematizat. Astfel, nu te vei pierde in informatii si vei putea avea o imagine clara si rapida asupra lucrurilor. Daca vrei sa transformi acest proces intr-o experienta placuta si o amintire pretioasa pentru copilul tau, poti include mai multe elemente:

  • Fotografii cu cel mic, facute in acelasi loc, in aceeasi pozitie sau purtand aceleasi hainute, pentru a-i putea observa evolutia intr-un mod creativ;
  • Conturul trasat al palmelor si al talpilor, pe masura ce bebelusul creste;
  • Datele la care a spus primul cuvant, a mers pentru prima data si alte momente semnificative si emotionante.

 

 

  1. Ce trebuie sa ai in vedere?

Acum, pentru ca esti organizata corespunzator, este timpul sa iti pui intrebarea: Ce trebuie sa masor? Ei bine, daca vrei sa ramai la informatiile strict necesare, ai nevoie de greutatea exacta a copilului, lungimea acestuia si circumferinta capului, masurata chiar deasupra sprancenelor si a urechilor. Chiar daca bebelusul va fi masurat in cadrul maternitatii, este indicat sa continui acest obicei si acasa. Poti achizitiona de AICI un cantar special pentru nou-nascuti, care iti va usura efortul. Nu uita ca, atunci cand masori numarul de kilograme, bebe trebuie sa fie complet dezbracat (fara scutec!) si, de asemenea, este de preferat sa il cantaresti mereu in acelasi moment al zilei, pentru a pastra precizia.

 

  1. Pana cand trebuie sa monitorizez copilul?

Masuratorile mentionate mai sus sunt extrem de importante, in primul an de viata si, mai ales, in primele zile si saptamani. Aceasta este perioada critica, in care bebelusul tau creste rapid si pune bazele unei dezvoltari sanatoase. Asadar, asigura-te ca gestionezi corect acest interval de timp! In continuare, dupa ce micutul implineste varsta de un an, poti efectua mai rar masuratorile. Cu toate acestea, este indicat sa tii sub observatie, in continuare, numarul de kilograme, pentru a te asigura ca odrasla ta nu este subponderala sau supraponderala si, de asemenea, sa ii masori inaltimea, pentru a sti ca micutul creste intr-un ritm normal.

 

Asadar, daca ai devenit recent mamica, tine cont de aceste aspecte si respecta-le. Totodata, inspecteaza, in permanenta, pielea bebelusului, pentru a evita iritatiile sau eczemele netratate!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE