Share
Home / Business / Subvenţii noi pentru ucenicia la locul de muncă

Subvenţii noi pentru ucenicia la locul de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureș aduce la cunoștință faptul că a fost modificat cuantumul subvenției pe care o primesc angajatorii care încheie un contract de ucenicie în condițiile Legii nr. 279/2005.

Astfel, angajatorii care organizează ucenicie la locul de muncă potrivit domeniilor de activitate specifice, beneficiază la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o subvenție în cuantum de 1.125 lei/lună, sumă acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj în limita fondurilor alocate cu această destinație.

„Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, fără a putea fi mai mică de: 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2; 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3; 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4”, a precizat Gheorghe Ştef, director executiv al AJOFM Mureş.

În ceea ce privește angajatorii care încheie un contract de stagiu cu absolvenți de învățământ superior, conform Legii nr. 335/2013 aceștia beneficiază la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o subvenție al carei cuantum se ridică la suma de 1.350 lei/lună, sumă acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj în limita fondurilor alocate cu această destinație.

„Subvenția se acordă la cerere, pe perioada derularii contractului de stagiu, respectiv şase luni, cu excepţia situaţiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu”, a subliniat drectorul executiv al AJOFM Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dürkopp Adler investește în tehnică și în echipă

Cu o creștere importantă a productivităţii în ultimii an, Dürkopp Adler România continuă să aibă …

Share
Share