FOTO: „Balul strugurilor”, la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1368 Vizualizări

FOTO: „Balul strugurilor”, la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu”

Elevii de la secţia maghiară de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureş au participat vineri, 20 octombrie, la Balul strugurilor, eveniment devenit tradiţional, ajuns în acest an la cea de-a VII-a ediţie. Balul a fost organizat de colectivul clasei a IV-a C, elevi şi părinţi, iar participanţii au fost elevi ai claselor primare.

Tradiţia, respectată de elevi

Potrivit organizatorilor, „Balul strugurilor” este una dintre cele mai vechi tradiţii păstrate în Transilvania, care îşi propune să celebreze munca viticultorilor din localitate.

„Înainte de a participa la bal, organizat la Căminul Cultural, tinerii  împreuna cu lăutarii şi primarul în frunte, pornesc prin sat în căruţe trase de cai şi frumos împodobite pentru a face invitaţia la bal… Seara, Căminul Cultural frumos împodobit cu salbe de struguri copţi îşi aşteaptă sătenii la bal. Petrecerea începe cu un frumos spectacol de dansuri populare. După acest scenariu a fost organizat şi „Balul strugurilor” de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimriescu”. Elevii clasei a IV-a C cu învăţătoarea Pázsint Györgyi au pornit în şcoală coborând de la etajul doi şi au bătut la uşa fiecărei clase invitând celelalte clase la bal în ordinea următoare: clasa a III-a C condusă de Gábor Lizetta, clasa a I-a C condusă de Orbán Márta, clasa a II-a D condusă de Czirják Izabella, clasa pregătitoare condusă de  Gyarmati Hajnal Katalin, preşcolarii conduşi de Ferenczi Anna, precum şi pe doamna director Gabriela Şandru şi pe domnul director adjunct Boczog Szabolcs”, a transmis colectivul învăţătoarelor de la secţia maghiară, care au adresat mulţumiri tuturor celor care au participat şi susţinut evenimentul.

Surprize şi momente speciale

Petrecea a fost deschisă de dansul popular al elevilor clasei a IV-a, după care toate clasele invitate şi-au prezentat dansul. Ediţia din acest an a balului a avut şi un moment de surpriză, când părinţii clasei a IV-a C au dansat împreună cu copii lor pe scenă, după care toţi părinţii au fost invitaţi la dans împreună cu copii. Momentul cel mai aşteptat de copii a fost tombola, unde s-au tras la sorţi mai multe surprize.

„Mulţumim în mod deosebit părinţilor elevilor clasei a IV-a C, care au participat cu suflet la organizarea acestui bal, pentru sprijinul acordat, la instructorii de dans care au ridicat nivelul acestui bal: Bugnár Zsolt, Csatlós Csaba, Hayashi Akio, Kelemen Katalin, Kovács Melinda, Siklódi Attila şi Székely Beáta. Ziua însă nu s-a terminat aici. La ora 21.00, a început Balul Părinţilor unde au fost prezenţi peste 100 de părinţi, iar o atmosferă de neuitat la cele două evenimente a fost creată de trupa Blue Art”, au mai transmis organizatorii.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE