Conferinţă internaţională despre integrare europeană, la Universitatea „Petru Maior” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 272 Vizualizări

Conferinţă internaţională despre integrare europeană, la Universitatea „Petru Maior”

Facultatea de Științe și Litere din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureş găzduiește, în perioada 26 – 27 octombrie, conferinţa internaţională „Integrarea europeană, între tradiţie şi modernitate”, eveniment care în acest an bifează cea de-a şaptea ediţie.

Peste 60 de cercetători, pe lista invitaţilor

Potrivit prodecanului Facultății de Științe și Litere, lector univ. dr. Dumitru-Mircea Buda, mai mult de 60 de cercetători din țară și străinătate vor contribui la desfășurarea conferinței, prin comunicări științifice de cel mai înalt nivel, grupate în patru secțiuni ce încearcă, prin tematica lor, să ofere direcții de dezbatere și soluții celor mai noi provocări ale societății contemporane.

„Astfel, conferinţa „Integrarea europeană, între tradiţie şi modernitate”

include o secțiune dedicată Limbajului și discursului, una centrată pe Literatură și studii culturale, una despre Istorie, elite și mentalități, respectiv o secțiune rezervată Științelor politice, comunicării și dialogului în context european”, a precizat lector univ. dr. Dumitru-Mircea Buda.

Prezentări şi dezbateri în patru limbi

Limbile oficiale ale conferinței „Integrarea europeană, între tradiţie şi modernitate” sunt, alături de română, engleza, italiana și franceza. „Prestigiul științific internațional de care se bucură conferința „Integrarea europeană, între tradiţie şi modernitate”are drept argument, printre altele, includerea volumelor de procedia ale acesteia, edițiile I-VI, în baza de date scientometrică Conference Proceedings Citation Index a institutului american Thomson Reuters. Istoria conferinței „Integrarea europeană, între tradiţie şi modernitate” începe în anul 2005, instituind, am putea spune, o tradiție a dezbaterii privind actualitatea și viitorul procesului de integrare europeană în spațiul universitar românesc”, a subliniat prodecanul Facultății de Științe și Litere din cadrul Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE