Home / Cultură / „Detașat“ – spectacol invitat, la Sala Mică
FOTO: Imagine din spectacol (Foto: Cătălin Grigoriu)

„Detașat“ – spectacol invitat, la Sala Mică

Sala Mică a Teatrului Național Târgu-Mureș va găzdui marți 7 noiembrie 2017, de la ora 19.30, spectacolul „Detașat“ de Alexandra Voivozeanu, în regia lui Cristian Ban, spectacol produs de Reactor de creaţie şi experiment Cluj-Napoca. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Alexandra Caras, Cătălin Filip și Lucia Mărneanu.

Spectacolul se concentrează asupra poveștilor a doi migranți români în Germania: o femeie care lucrează într-un abator și un tată care suferă un accident grav de muncă. Textul are la bază interviuri cu români care lucrează în Germania ca detașați în construcții și industria cărnii, și chestionează efectele migrației pentru muncă în Europa, în plan social și personal.

Spectacolul face parte din proiectul „Drama 5 – rezidențe de creație“, parte din programul Rezidențele Reactor. În cadrul celei de-a doua ediții Drama 5, șase autori talentați au participat la întâlniri cu mentorul Alina Nelega, la discuții și lecturi. Rezultatul: șase piese de teatru nou-nouțe, diverse ca teme și abordare, dar care vorbesc fiecare despre problematici actuale, ce reprezintă un punct de interes esențial pentru autorii lor. Textul „Detașat“ este unul din acele șase piese de teatru, montat la Reactor de creație și experiment, în timp ce celelelate cinci texte au avut spectacole-lectură la Cărturești Cluj.

Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziţionate de luni până vineri între orele 12:00 şi 17:30 la Agenţia de Bilete a Palatului Culturii sau la casa de bilete a teatrului de luni până vineri între orele 09:00 şi 15:00 şi online: www.biletmaster.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Radu Ungureanu, condus pe ultimul drum luni, 25 ianuarie

Reprezentanții Clinicii veterinare R&R din Târgu Mureș au anunțat sâmbătă, 23 ianuarie, pe pagina de …