Problema manualului de educație fizică ridicată de prof. dr. Nicolae Neagu Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1346 Vizualizări

Problema manualului de educație fizică ridicată de prof. dr. Nicolae Neagu

Șeful Disciplinei Științele Motricității din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, prof. dr. Nicolae Neagu, a ridicat problema mult discutatului manual de educație fizică, în cadrul Conferinței  internaționale „Cercetări transdisciplinare în fiziokinetoterapie, activități fizice și nutriție sportivă” avută loc în perioada 3-4 noiembrie, la Hotelul Imperial din Târgu-Mureș

„Este o problemă care a generat o serie de discuții. Din păcate, aceste discuții au venit din partea multor persoane care, cel puțin nu au îndeplinit două condiții, nu sunt specialiști ai domeniului, și nici măcar nu au citit acest manual. În viziunea unora, această  disciplină  se adresează doar mușchilor, iar viitori adulți nu ar trebui să se gândească în timp ce se mișcă, nu ar trebui să cunoască, din punct de vedere teoretic, binefacerile mișcării, pentru propria lor sănătate. La fel și influența sportului, a activităților fizice  în comportamentul general, dezvoltarea unor elemente legate de inteligența practică, apoi inteligența operantă, organizarea timpului liber, încrederea în sine, conștiința de sine care să se transforme în stima de sine. Un copil bine dezvoltat, puternic, sănătos, va avea o abordare a vieții, sub toate aspectele ei, din perspective mult mai sănătoase, față de ceea ce se întâmplă astăzi”, a declarat prof. dr. Nicolae Neagu.

„Sănătatea copilului de astăzi, sănătatea adultului de mâine”

În cadrul conferinței,  prof. dr. Nicolae Neagu, a tranșat problema printr-o întrebare adresată celor prezenți: copiii merită să aibă un astfel de manual sau nu ?

„Din nefericire nu au apărut manuale de matematică, limba română și alte manuale, ele au fost contestate, fapt pentru care nu au apărut la timp. În schimb au apărut trei manuale, de religie, de consiliere și educație fizică., disciplină considerată în coada erarhiei, ceea ce nu e în regulă. Nu fac o pledoarie pro bono, dar consider că educația fizică este o disciplină  care vizează sănătatea copilului de astăzi și sănătatea adultului de mâine. Dacă asta e neimportant, e problema unora. Din punctul meu de vedere este o chestiune extrem de importantă”, a subliniat prof. dr. Nicolae Neagu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE