Lipsa vaccinării împotriva rujeolei face noi victime! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

Lipsa vaccinării împotriva rujeolei face noi victime!

Trei noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în județul Mureș în perioada 13 – 17 noiembrie, reiese din buletinul informativ publicat de Institutul Național pentru Sănătate Publică. În aceeași perioadă, au fost raportate alte 78 de cazuri noi, respectiv 21 în Harghita, 19 în Satu Mare, 12 în Ialomiţa, zece în Bucureşti, câte cinci în Călăraşi şi Ilfov, şi câte unul în Dolj, Iaşi şi Giurgiu. Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 17 noiembrie este de 9.900, din care 35 de decese. Un al 36-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de 1 an și 1 lună, nevaccinat, din jud. Ialomița.

Documentul amintit atrage atenția că rezultatele campaniei suplimentare de vaccinare cu vaccin ROR din luna octombrie sunt în continuare nesatisfăcătoare și nu ating nivelurile optime recomandate, în perioada în cauză fiind vaccinat doar un procent de 31.2% din totalul catagrafiaților. Interesante sunt și motivele nevaccinării. Statistica menționează că 26.4% nu s-au prezentat la vaccinare, 17 procente nu au fost găsiți la domiciuliu, alte 14 procente au fost refuzurile și doar 11.5% au fost cei nevaccinați datorită contraindicațiilor. ”Remarcăm faptul că, indiferent de grupa de vârstă, ponderea copiilor negăsiți la domiciliu și neprezentați la vaccinare totalizează 43.3%, în condițiile în care numai 10% din copiii catagrafiați sunt plecați în străinătate”, se mai arată în documentul menționat.

Pe teritoriul județului Mureș au fost asigurate stocuri suficiente de vaccin la începutul campaniei suplimentare de vaccinare din luna octombrie, a informat la momentul respectiv purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Stelian Caraghiaur.

Edith VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE