„Acustic Live Festival”, șansă oferită autenticității muzicale Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 342 Vizualizări

„Acustic Live Festival”, șansă oferită autenticității muzicale

Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin va găzdui la finele acestei săptămâni (24 -26 noiembrie), cea de-a treia  ediție a festivalului-concurs de muzică live dedicat chitarei „Acustic Live Festival”. Festivalul își propune să vină în sprijinul interpreților originali, fapt pentru care,  obligatoriu  în concurs sunt acceptați cei cu compoziții proprii. „Dificultatea de înscriere la acest festival este dată de faptul că se solicită compoziții proprii, ceea ce nu este puțin lucru. De aceea,  sunt puțin care doresc să participe la o astfel de competiție. Ne-am împiedicat de această problemă, în Reghin sunt foarte mulți tineri care cântă la chitară, remarcați la diferite activități culturale, dar problema lor major este această condiție majoră, cea a compozițiilor proprii care   îi împiedică să se înscrie la acest festival”, a precizat  Marcel Naste, directorul Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin.

„Mă interesează să promovez branduri românești”

Ideea de originalitate a festivalului a fost subliniată și de Silvan Stâncel, sufletul „Acustic Live Festival”. „Una din intențiile cu care am pornit la drum  cu acest festival a fost tocmai aceea de a dezvolta și partea de compoziție. Personal, pe mine mă interesează mai mult să identific acei artiști care nu au un grad de notorietate foarte ridicat, ei fiind în același timp și autorii textului, și compozitori. Din punctul meu de vedere, ei ar trebui susținuți înainte de toate, pentru că mă interesează ca în România să promovez branduri românești. De importuri  sunt sătul, cum întâlnim pe toate palierele societății, inclusiv în zona muzicală. Îmi doresc să promovăm aceste producții românești, iar dacă nu facem un efort, în special prin instituțiile de cultură, de a identifica acești creatori, în ai susține și a valoriza munca lor, atunci ce facem ? Vom importa la infinit marfă din străinătate ? Nu mi se pare normal pentru o țară europeană, să trăiască doar din importuri culturale”, a menționat Silvan Stâncel.

Instrumente  Hora oferite câștigătorilor

Trofeul festivalului este în valoare de 4.000 lei plus o chitară marca „Hora”, la care se adaugă Premiul Libris Brașov Special al Juriului este în valoare de 500 lei plus o chitară marca „Hora”. Totodată, mai există încă 6 premii constând în câte o chitară marca „Hora”, „Cea mai bună prezență scenică”, „Cel mai bun chitarist”, Cea mai frumoasă voce și interpretare vocală”, „Cea mai frumoasă compoziție, Premiul pubicului” și Premiul pentru debut”.  „SC Hora SA Reghin a fost întotdeauna un suport pentru astfel de evenimente, am fost în horă cum se zice. L-am sprijinit permanent pe Silvan Stâncel în toate proiectele sale, inclusiv în taberele de chitară organizate de el, precum și la cele două ediții anterioare „Acustic Live Festival”, și desigur, pentru evenimentele care vor urma.  „Acustic Live Festival” reprezintă un eveniment deosebit, unic în zonă, care încearcă  să readucă acea valoare a festivalului „Chitara de argint”. Sperăm ca totul să meargă la fel de bine ca și până acum”, a declarat Gabriel Hărăpescu,  reprezentantul Hora SA Reghin.

Recitaluri de excepție

Recitalurile speciale la ediția Acustic Live Festival 2017  vor fi susținute de trupa Anotimpuri din Reghin, Ovidiu Scridon, Lucian Lepșa, Silviu Dudescu, Tudor Anghelescu, Grupul Ecoul (Sorina Bloj & Magda Pușcaș), Ducu Bertzi (vineri, 24 noiembrie), A.G. Weinberger, Silvan Stâncel (sâmbătă, 25 noiembrie), Petruska (Ungaria) și Laurențiu Cazan (duminică, 26 noiembrie). Festivalul va cuprinde și două momente speciale, expoziția de fotografie „Jazz Body Sounds” semnată de Tibor Jakab, și lansarea cărții ”Singular”, de A.G. Weinberger (duminică, 26 noiembrie). Intrarea la festival este liberă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE