7 tentative de mituire, în 10 luni! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1184 Vizualizări

7 tentative de mituire, în 10 luni!

În primele zece luni ale acestui an, Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş a organizat şi desfăşurat 42 de activităţi de informare anticorupţie, a anunţat miercuri, 29 noiembrie, cu ocazia şedinţei Colegiului Prefectural Mureş, comisar şef de poliţie Bogdan Machedon, şeful Serviciului.

Instruiri pentru cadrele MAI

La activităţi au participat 688 de lucrători din MAI, dintre care 246 de angajaţi cu funcţii de conducere şi 442 de angajaţi cu funcţie de execuţie.

„În perioada analizată a fost urmărită îndeplinirea obiectivelor privind domeniile prioritare de acţiune în domeniul prevenirii corupţiei pentru anul 2017, care vizează ca prioritare domeniile de activitate cu personalul nou-încadrat, personalul cu funcţie de conducere din structurile ce interacţionează direct cu cetăţenii şi personalul din domeniul achiziţiilor publice şi suport logistic. În acest context, având în vedere cele trei domenii prioritare, au fost organizate şi desfăşurate 31 de activităţi de instruiri preventive anticorupţie, cu participarea a 396 de cadre, din care 63 de cadre cu funcţii de conducere şi 333 de angajaţi cu funcţie de execuţie”, a menţionat şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş.

7 tentative de mituire, în 10 luni

Comisar şef de poliţie Bogdan Machedon a mai precizat că în perioada 1 ianuarie – 30 octombrie 2017, „au fost consemnate şapte situaţii în care funcţionarii MAI au sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş atunci când li s-au oferit sume de bani sau alte foloase în schimbul unor servicii, ori au denunţat cazuri în care colegii lor au fost implicaţi în comiterea unor fapte de corupţie.”

Activităţi educative în licee

În perioada raportată, personalul Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş a fost implicat şi în organizarea şi desfăşurarea unor activităţi tematice care au avut ca beneficiari elevi şi cadre didactice.

„În perioada 15 mai – 9 iunie 2017, în cadrul programului de educaţie „Şcoala Altfel”, al Ministerului Educaţiei Naţionale, au fost organizate şi desfăşurate activităţi de prevenire destinate tinerilor liceeni. Astfel, în cadrul acestui program, au fost organizate şi desfăşurate două sesiuni de informare anticorupţie la care au participat 98 de elevi şi cadre didactice, context în care au avut loc discuţii interactive cu privire la creşterea gradului de implicare în lupta împotriva fenomenului corupţiei din partea societăţii civile, respectiv a tinerilor. Tot în acest sens, în cursul lunii septembrie 2017 a fost încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş”, a punctat şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş.

13 persoane, trimise în judecată

Nu în ultimul rând, comisar şef de poliţie Bogdan Machedon a subliniat că în urma activităţilor procedurale derulate de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş, în primele zece luni ale acestui an „s-au emis rechizitorii în şase dosare penale şi au fost încheiate acorduri de recunoaştere a vinovăţiei într-un dosar penal, procurorii de caz dispunând trimiterea în judecată a 13 persoane, dintre care şase persoane au fost reţinute şi arestate preventiv”.

Cetăţenii care au informaţii despre orice faptă de corupţie săvârşită de lucrătorii MAI au posibilitatea să o anunţe prin linia telefonică gratuită „TelVerde anticorupţie 088.806.806”, la numerele de telefon 0265-202.354, 0265-202.351 sau la adresa de e-mail mures.dga@mai.gov.ro.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE