Home / Cultură / VIDEO: Consilierii reghineni colindați de Grupul vocal „Cantores Domini”

VIDEO: Consilierii reghineni colindați de Grupul vocal „Cantores Domini”

Consilierii reghineni au avut parte luni, 18 decembrie, în cadrul ultimei ședințe ordinare din acest an de o frumoasă surpriză, fiind colindați de către Grupul vocal „Cantores Domini” al Arhiepiscopiei Alba Iulia. Răzvan Brudiu, Emanuel Lazăr, Cosmin Baciu, Teofil Sleva și Andrei Slevaș au oferit celor prezenți un buchet de colinde, formată din lucrări precum  ”Primenește-ți gazdă casa”, ”Mare minune”,  și ”Noi în seara de Crăciun”.

„Cu acest grup mergem în fiecare duminică și în zilele de sărbători pentru a participa la slujbe de sfințiri, slujbe de binecuvântări sau la liturghii arhierești în parohiile unde nu sunt coruri sau grupuri corale. La Reghin, venim cu mare drag de fiecare dată. Este deja o tradiție ca de sărbători să colindăm conducerea primărei și  pe toți consilierii locali care fac parte din această urbe. Este o mare bucurie și o onoare pentru noi să fim la Reghin, loc unde tradițiile sunt la ele acasă, unde românismul este încă în viață. La Reghin venim ori de câte ori suntem invitați de părintele protopop și de preoții din parohiile Protopopialtului Reghin pentru a aduce un strop de lumină prin vocile și cântarea care o facem de fiecare dată”, ne-a declarat  Răzvan Brudiu, membru al corului ”Cantores Domini”.Urare adresată reghinenilor

La final, cei cinci coriști au primit felicitările gazdelor, nu înainte de a transmite reghinenilor un gând cu ocazia Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

„Le dorim  tuturor reghinenilor sărbători cu pace, lumină, iar Hristos să se nască în sufletele fiecărui  om din Reghin. De fapt sărbătoarea Crăciunului asta semnifică, nu înseamnă nici cozonac, nici mâncare, nici băutură,  înseamnă întâlnirea noastră cu Hristos, pe care nu o putem găsi decât în biserică și prin biserică”, a precizat Răzvan Brudiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO – APEL. Echipa ”doctorului inimilor de copii” are nevoie de materiale de protecție!

Președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a lansat joi, 2 aprilie, o …