„Undă verde” pentru reabilitarea DJ 106 Agnita – Sighişoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 507 Vizualizări

„Undă verde” pentru reabilitarea DJ 106 Agnita – Sighişoara

Sediul Consiliului Județean Sibiu a găzduit joi, 1 februarie, ceremonia de semnare a contractului de finanţare pentru reabilitarea DJ 106 Agnita – Sighişoara, proiect în valoare totală de 118,6 milioane lei, care va fi realizat în parteneriat între Consiliul Judeţean Mureş şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Conectare la infrastructura naţională şi internaţională

La semnarea contractului au fost prezenţi Simion Crețu – director general ADR Centru, Daniela Câmpean – preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu şi Péter Ferenc – preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

”Mă bucur că, la câteva zile după ce am semnat contractul pentru drumul Ungheni – Mica – Târnăveni, am reușit să semnăm și acest contract. Este unul dintre proiectele importante pe zona de infrastructură deoarece va ajuta la eliminarea blocajelor din cadrul infrastructurilor rețelelor majore, va îmbunătăți circulația persoanelor şi mărfurilor în Regiunea Centru, prin conectarea infrastructurii rutiere de interes județean din județele Sibiu şi Mureș la rețeaua națională și internațională. Le mulțumesc pe această cale partenerilor noștri din județul Sibiu precum și autorităților locale din Sighișoara și Apold pentru implicarea în acest proiect și sper ca și de acum înainte să avem o colaborare în folosul cetățenilor”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Drum de 37,3 kilometri

Din valoarea totală a proiectului de 118,6 milioane lei, investiţia pe raza judeţului Mureş va fi de 52 milioane lei, contribuţia proprie a Consiliului Judeţean fiind de 1.322.286,96 lei.

DJ 106 are o lungimea totală de 37,312 kilometri din care 36,879 kilometri vor fi reabilitați prin prezentul proiect şi 0,433 kilometri care au fost deja reabilitați din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Mureș. Proiectul actual cuprinde: ranforsare sistem rutier pe 34,9 kilometri (în judeţul Sibiu 20,1 kilometri și în judeţul Mureş 14,8 kilometri) și refacere drum cu sistem rutier nou pe 1,9 kilometri (în judeţul Sibiu 1,036 kilometri și în judeţul Mureş 0,9 kilometri), construirea a patru poduri noi (unul în judeţul Sibiu și trei în judeţul Sibiu). Pe marginea acestui drum este prevăzută și plantarea a 1.500 de arbori.

Prin investiţiile realizate se va asigura o circulaţie mai bună între localitățile de la graniţa judeţelor Mureş şi Sibiu, precum şi în general între cele două judeţe, ceea ce este favorabil nu numai pentru locuitorii din zonă, dar este important şi din punct de vedere economic şi turistic.

Liderul parteneriatului pentru realizarea acestui proiect este Județul Sibiu în parteneriat cu Județul Mureș şi primăriile localităţilor Agnita, Iacobeni, Brădeni, Apold și Sighişoara.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE