Şantiere din Târgu-Mureş, verificate de Poliţia Locală Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Şantiere din Târgu-Mureş, verificate de Poliţia Locală

Polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal – Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş au efectuat, în perioada 15 ianuarie – 5 februarie, 233 de verificări la diverse șantiere amenajate pe raza municipiului Târgu-Mureș, în vederea rezolvării, cu promptitudine, a problemelor constatate sau semnalate de către cetățeni, potrivit atribuțiilor conferite de legislația în domeniu.

Opt şantiere, fără autorizaţii de construire

Potrivit conducerii instituţiei, cu prilejul controalelor au fost depistate opt amplasamente în care lucrările de construcții erau executate fără deținerea autorizației de construire, document care se eliberează de Direcția Arhitect Șef din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureș, în situațiile expres prevăzute de actele normative în vigoare.

„În consecință, cadrele Direcției Poliția Locală au întreprins o serie de activități specifice pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost realizate lucrările respective, iar după identificarea investitorilor, beneficiarilor și executanților acestora, în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 – republicată privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în şase cazuri au încheiat procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, aplicând amenzi în valoare totală de 6.000 lei. Totodată, inspectorii au dispus oprirea imediată a lucrărilor și efectuarea demersurilor necesare pentru intrarea în legalitate. În alte două situații, polițiștii locali au emis somații pentru oprirea activității de construcții, până la clarificarea situațiilor”, a transmis conducerea Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Apel la respectarea legislaţiei

Pe această cale, Direcția Poliția Locală Târgu-Mureş dorește să vină în sprijinul celor interesați și atrage atenția târgumureșenilor asupra necesității respectării întocmai a prevederilor legislației privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

„Situațiile în care unele lucrări de construcții necesită autorizație de construire, iar altele nu  necesită un astfel de document sunt expres prevăzute în cuprinsul Legii 50/1991 – republicată privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, dar și alte acte normative. Pentru a avea certitudinea că nu se situează în afara cadrului legislativ din acest punct de vedere, rugăm cetățenii să se adreseze structurilor specializate din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureș, de unde pot să obțină toate detaliile de care au nevoie”, se menţionează în comunicat.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE