Echipa „Energon“, marele câştigător al competiţiei Energy Challenge 2018! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 179 Vizualizări

Echipa „Energon“, marele câştigător al competiţiei Energy Challenge 2018!

Ajunsă la ediţia a IV-a, competiţia studenţească Energy Challenge a reunit la Târgu-Mureş cele mai bune proiecte studenţeşti din domeniul energiei dar şi cei mai entuziasmaţi şi inventivi studenţi din şase centre universitare din ţară.

Dintre cele 16 echipe care s-au înscris la ediţia 2018, în total 38 de studenţi din ani de studiu diferiţi, s-au calificat pentru marea finală 9 echipe din Bucureşti, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Ploieşti, Arad şi Braşov.

Proiectele propuse au depăşit barierele lumii energiei tradiţionale, care a fost regândită într-o manieră inedită, şi au demonstrat totodată că imaginaţia, atunci când este însoţită de inteligenţă şi entuziasm, face orice posibil!

Emoţiile concurenţilor au fost constructive, fiecare echipă prezentându-şi proiectul cu multă seriozitate şi implicare, ceea ce a făcut jurizarea şi departajarea tot mai dificile.

După deliberări îndelungate, cu multe argumente pro şi contra, juriul – format din specialişti E.ON – a decis că echipele şi proiectele câştigătoare sunt: locul I: “Energon – Regândirea panourilor fotovoltaice” (Universitatea “Petru Maior” Târgu-Mureş şi Universitatea Transilvania din Braşov); locul II: “RV TEAM – Reducerea consumului de energie cu ajutorul pompei de căldură şi biomasei” (Universitatea Petrol şi Gaze Ploieşti) şi locul III: “Lumos – Produs pentru reducerea consumului electric” (Universitatea Politehnică Bucureşti).

Dincolo de premiile primite, locul I – 3.000 de euro, locul II – bilete şi cazare la Festivalul Untold și locul III – ceasuri inteligente, marele câştig pentru toate echipele finaliste a fost participarea la Energy challenge Academy, în cadrul căreia studenții au învățat despre noile metode de lucru E.ON dar și aplicabilitatea concretă în proiectele propuse. Au fost implicaţi în această activitate peste 20 de angajaţi ai companiilor operaţionale E.ON, iar studenții au apreciat că au dobândit cunoștințe pe care le vor folosi cu siguranţă şi în afara concursului.

“Demn de reţinut este faptul că fiecare echipă înscrisă în competiţie a avut o abordare antreprenorială cu focus pe dezvoltarea durabilă, reflectată simbolic în alegerea lor de a dona o parte din profitul viitoarelor afaceri către organizaţii non-profit care activează în domeniul educaţional sau de îndrumare a copiilor. E.ON a premiat astfel iniţiativa lor şi a donat 3.000 euro, în numele tuturor participanţilor, către Asociaţia Down Mureş, aleasă prin votul majoritar al câştigătorilor”, au transmis organizatorii competiţiei, prin intermediul unui comunicat de presă.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE