Home / Business / Laboratorul Căsuța Bunicii, savoarea gustului de odinioară
Crina Gliga, administrator Laborator Căsuța bunicii

Laboratorul Căsuța Bunicii, savoarea gustului de odinioară

În urmă cu aproximativ un an de zile își făcea apariția în peisajul pitoresc  al Văii Gurghiului un val de arome îmbietoare care să-ți stârnească pofta nu alta.  Nu e vorba de vreo rezervație naturală sau de altă binefacere a naturii, ci despre un laborator de prăjituri menit să reînvie gustul prăjiturilor de odinioară, redescoperit de Laboratorul Căsuța Bunicii, din localitatea Ibănești Sat.

„În principiu ne-am axat pe prăjiturile tradiționale de casă. Dorim să promovăm în primul rând calitatea și gustul prăjiturilor de odinioară, așa cum le făcea bunica, de aici și numele „Laboratorul Căsuța Bunicii”. Folosim doar ingrediente de calitate, cu respectarea strictă a rețetelor tradiționale”, afirmă  Crina Gliga, unul din administratorii laboratorului.

„Calitatea face diferența”

Cu  trei asociați și trei angajați, laboratorul a început ușor să fie cunoscut pe plan local și nu numai, grație produselor de calitate, tot mai cerute, atât pe Valea Gurghiului cât și de clienții din Reghin sau chiar din Târgu-Mureș.

„Comenzile care le avem sunt de regulă de aici din zonă, la fel din Reghin de unde am avut foarte multe comenzi, chiar și comenzi venite de la Târgu-Mureș. Calitatea face diferența, lumea a gustat din prăjiturile noastre, și așa ni s-a dus vestea, de aici și faptul că suntem căutați de clienți din Reghin și Târgu-Mureș”, spune Carla Gliga.

În oferta Laboratorului Căsuța Bunicii regăsim torturi Doboș, Tiramisu, Diplomat, Oreo, Kinder cu nucă, Kinder felie de lapte, Snikers, Finetti, Albă ca Zăpada, Petre Roman, Capriciu, dar și prăjituri precum Albinița, Lămâița, Amandine, Prăjitura cu vișine, Doboș, Piersicuțe, Nuci de casă și Diafană cu nucă de cocos.

„Facem cam tot ce e nevoie pentru un eveniment special cum ar fi o nuntă sau alt tip de peterecere. Sunt anumite produse cunoscute de toată lumea dar care nu se mai regăsesc într-o cofetărie. E ceva special să poți păstra rețeta tradițională.  Dorim să ne deosebim prin acest lucru față de alte laboratoare. La un eveniment special, partea de desert este una extrem de importantă, în sensul că trebuie să arate și bine, aspectul este foarte important, dar cel mai mult contează gustul. Dacă gustul e pe placul tuturor, noi suntem mulțumiți. Orice eveniment din viața omului, că e la bucurie sau la necaz, are pe masă și prăjituri. De aceea, lumea apelează la noi pentru diverse evenimente. Chiar și în perioada postului avem produse care se pretează pentru această perioadă, facem și prăjituri de post. Am avut comenzi în acest sens, cine se obișnuiește cu produsele noastre apelează la noi și în perioada postului, gustul fiind cel care face diferența dintre noi și alte laboratoare de prăjituri”, afirmă Crina Gliga.

Ca și planuri de viitor, „Laboratorul Căsuța bunicii”  dorește deschiderea unei cofetării la Ibănești și un magazin de desfacere la Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident în Saschiz

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara au fost solicitați să intervină luni, 6 decembrie, în …