Share

Home / Sanatate / Cel mai mare cros pentru epilepsie din România, start de la Târgu-Mureş

Cel mai mare cros pentru epilepsie din România, start de la Târgu-Mureş

Reţeaua de telemedicină în epilepsie în Romania Telepilepsy organizează cel mai mare cros pentru epilepsie din ţara noastră. Evenimentul se va numi „Epilepsy Challenge” şi se va desfăşura în zece oraşe din România.

Prima acţiune va avea loc în Timişoara, în data de 26 mai, iar pe lista celor zece oraşe se află şi municipiul Târgu-Mureş, în data de 2 iunie.

Importanţa telemedicinei în epilepsie

La eveniment sunt invitaţi să participe atât profesioniştii din domeniul sănătăţii – medici, farmacişti, asistenţi medicali – cât şi publicul larg ce manifestă solidaritate faţă de semenii noştri care se confruntă cu această afecţiune.

Potrivit organizatorilor, scopul acţiunii este să strângă fondurile necesare înfiinţării de noi Centre de Epilepsie și Monitorizare EEG în diferite zone geografice din România, conectate atât între ele, cât și cu centre universitare din țară și din străinătate.

“Proiectul Telemedicina în Epilepsie a fost iniţiat în 2016 de către un grup de medici, susţinut de Asociaţia Cluburilor Lions România şi sponsori. Există încă diferenţe majore între modurile în care se abordează problema epilepsiei în arii geografice din ţară, atât din cauza echipamentelor medicale, cât şi a gradului de pregătire a personalului medical. Telemedicina în epilepsie oferă şansa oricărui pacient la un diagnostic timpuriu şi corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evoluţiei în timp, acasă sau cât mai aproape de casa pacientului, care nu va mai fi nevoit să facă drumuri lungi şi costisitoare spre centrele universitare. Practic, un pacient dintr-un oraş îndepărtat, într-o zonă slab deservită medical are şansa de a fi consultat de un specialist din ţară sau din străinătate cu mare experienţă”, a declarat dr. Bogdan Florea, Coordonatorul Telepilepsy – Telemedicina în Epilepsie în România.

Organizatorii evenimentului au mai precizat că “Epilepsy Challenge este un apel de susţinere a pacienţilor de epilepsie, o invitaţie la solidaritate faţă de semeni”, respectiv că  “în Era Tehnologiei, a unei lumi avansate în care păşim tot mai mult, în locul vechilor prejudecăţi cu privire la această afecţiune, este nevoie de o schimbare de mentalitate.”

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bookfest: Puzzle-urile de la Ludicus Games îți vor pune cu siguranță mintea la contribuție

Bookfest și-a deschis porțile pentru a 6-a oară în 19 septembrie la Teatrul Național Târgu …

Share
Share