Home / Business / Conflict de muncă la Aeroportul „Transilvania”. Sindicaliştii cer creşterea salariilor

Conflict de muncă la Aeroportul „Transilvania”. Sindicaliştii cer creşterea salariilor

Distribuie

Reprezentanţii conducerii Sindicatului din Regia Autonomă Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureş au depus marţi, 29 mai, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, o informare cu privire la declanşarea unui conflict de muncă, argumentând că de un an nu s-a reușit încheierea unui nou contract colectiv de muncă.

Solicitările sindicaliştilor

Sindicaliştii cer creșteri salariale care din 2010 nu s-au mai realizat, reglarea discordanțelor salariale pe aceleași funcții și acordarea sporului de antenă, a explicat liderul de sindicat Gyorgy Emil. Acesta speră că primul pas, medierea ITM Mureş, va fi satisfăcătoare, spre a nu se ajunge la escaladarea conflictului sindical.

“Am hotărât să negociem salariile și să încheiem contractul colectiv de muncă, după alocarea bugetului pe 2018.  Deși din calcule ne-am fi încadrat în buget, deoarece am fost de acord cu eșalonarea acestei creșteri salariale după pornirea Aeroportului, conducerea refuză să acorde mărirea pe care am discutat-o. Oferta lor este de o mărire între 23 și 84 de lei net, la salarii de minim pe economie sau foarte aproape de el. Sunt vizate 57 de persoane cu 1.900 de lei brut, personal tehnic care lucrează direct la deservirea aeronavei și 20 de persoane cu 2.200 – 2.300 de lei brut”, a declarat Gyorgy Emil.

Péter Ferenc: “E necesară o politică bugetară echilibrată”

Președintele Consiliului Judeţean Mureș, Péter Ferenc, susține că solicitările sindicaliștilor de la Aeroportul Internaţional “Transilvania” sunt justificate, însă momentul este prost ales. Totodată, Péter Ferenc a afirmat că ar trebui așteptat ca Aeroportul să înceapă să funcționeze din nou, cum era programat, după 11 iunie, să aducă bani și apoi se poate trece la negocieri.

“Chiar dacă recunoaștem că, într-adevăr, salariile demult nu au mai suferit modificări, momentul în care s-a ales acest conflict de muncă este cel mai neprielnic. În opinia conducerii a Aeroportului, s-au și propus anumite modificări de salarii, dar cred că cei care lucrează în această instituție trebuie să înțeleagă că în acest moment este investiția cea mai importantă a județului și în acest fel ar trebui să ne gândim prima dată să repornim acest aeroport, să așteptăm să producă și profit și după aceea putem să ne gândim la măriri de salarii”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Joi, 24 mai, Consiliul Judeţean Mureș a decis creșterea tarifelor aeroportuare, măsura fiind necesară pentru ca Aeroportul Internaţional “Transilvania” să devină profitabil până în 2024, an din care regia nu va mai putea primi subvenții de la Consiliul Județean.

De aceea, susține Péter Ferenc, e necesară “o politică bugetară echilibrată, inclusiv pentru viitoarele creșterile salariale, care trebuie realizate treptat”.

V. OANCEA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.