Încasări peste plan pentru Finanţele Mureşene Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 655 Vizualizări

Încasări peste plan pentru Finanţele Mureşene

Încasările realizate la nivelul judeţului Mureş de Administraţia Finanţelor Publice Mureş în perioada ianuarie – februarie 2017 au fost cu 119.974.748 lei mai mari decât sumele stabilite în programul de încasări comunicat de către ANAF, asigurându-se astfel un grad de realizare al programului de 107,09%.

Mai puţini contribuabili

Anunţul a fost făcut miercuri, 30 mai, cu ocazia şedinţei Colegiului Prefectural Mureş, în cadrul căreia Denes Iren, şef administraţie, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Mureş, a prezentat Raportul de activitate pe anul 2017 al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mureş.

„Trebuie menţionat faptul că depăşirea planului s-a realizat în condiţiile în care, începând cu data de 1 ianuarie 2018, din totalul contribuabililor administraţi de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Mureş, cei mai mari contribuabili au fost preluaţi spre administrare de către alte organe fiscale la nivel naţional, respectiv un număr de 79 de contribuabili au fost transferaţi către Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii Braşov, iar un număr de opt contribuabili au fost transferaţi către Direcţia Generală de Administrarea Marilor Contribuabili. Corespunzător acestora, începând cu data de 1 iunie 2017, capacitatea fiscală a instituţiei noastre s-a diminuat cu aproximativ 8%”, a precizat Denes Iren.

Potrivit informaţiilor prezentate de şefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mureş, din totalul de 175.133 de contribuabili administraţi la data de 31 decembrie 2017, 31.455 sunt contribuabili cu obligaţii declarative permanent gestionaţi pe baza vectorului fiscal, iar diferenţa de 143.678 este reprezentată de contribuabili care realizează venituri ocazionale şi au obligaţia depunerii de declaraţii pentru impunerea acestora.

Activităţi de inspecţie fiscală

De asemenea, pe lângă activitatea de colectare a veniturilor la bugetul general consolidat, o componentă importantă a activităţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mureş o reprezintă combaterea evaziunii fiscale, activitate desfăşurată prin structura de Inspecţie Fiscală.

„În acest sens, arătăm că în anul 2017 structura Inspecţiei Fiscale a efectuat un număr de 584 de verificări la contribuabilii administraţi, materializate atât sub formă de inspecţii fiscale generale sau parţiale, cât şi sub forma controalelor inopinate, astfel: 15 inspecţii fiscale generale, 344 de inspecţii fiscale parţiale şi 225 de controale inopinate. Structurat pe categorii de contribuabili, respectiv persoane fizice sau persoane juridice, acţiunile de verificare sunt împărţite astfel: 443 de verificări la persoane juridice şi 141 de verificări la persoane fizice”, a menţionat Denes Iren.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE