Atenție pescari: o regiune importantă permite acum pescuitul sportiv și cel comercial Timp liber
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 426 Vizualizări

Atenție pescari: o regiune importantă permite acum pescuitul sportiv și cel comercial

După două luni de prohibiție, pescuitul sportiv din Delta Dunării s-a reluat în această săptămână, însă pescuitul la știucă este permis doar cu eliberarea capturilor, scrie Agerpres.

Guvernatorul Deltei Dunării, Mălin Mușatescu, le-a recomandat pescarilor să verifice care sunt locurile în care pescuitul este permis, având în vedere că în zonele protejate pescuitul este strict interzis:

,,Delta Dunării nu există pentru ca ei (pescarii sportivi – n.r.) să vina și să se distreze, apoi să plece cu saci plini cu pește acasă. Delta Dunării, așa cum este astăzi, e un loc perfect pentru ca orice pescar să se simtă bine, să-și exercite pasiunea, să vina pentru trofee dacă vrea și le găsește, să-și facă niște poze și în cazul știucilor, să elibereze capturile. În ceea ce privește restul speciilor, pot fi reținute legal cinci kilograme pe zi. Atenție, nu pește sărat sau filetat pentru că acesta reprezintă pește procesat și trebuie să existe o dovadă a provenienței”.

Pescarii comerciali pot captura maximum 4,7 tone de pește

Activitatea de pescuit pe Delta Dunării a început și pentru pescarii comerciali, care vor avea în acest an dreptul să captureze o cantitate totală de 4.738,5 tone de pește. Cantitatea este mai mare față de anul trecut, când s-a permis captura a 4.038 tone de pește.

„Pentru pescarii comerciali am o singură recomandare: să respecte legea! Dacă o respectă, suntem bine, mai pescuim și anul viitor”, a menționat guvernatorul Rezervației.

Peștii din specia știucă pot fi pescuiți, dar nu și păstrați

Pescarii sportivi care doresc să prindă știucă o pot face, cu condiția să elibereze exemplarul la scurt timp după. Măsura vine în contextul în care efectivul de știucă din Delta Dunării este unul tot mai scăzut.

Sursa: Știri Agricole

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE