Caravana „Informare acasă! Siguranță în lume!”, pentru elevii mureşeni Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

Caravana „Informare acasă! Siguranță în lume!”, pentru elevii mureşeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va organiza, în perioada 10 mai – 27 iunie 2018, întâlniri de informare cu reprezentanții sistemului de învățământ preuniversitar și superior, în cadrul Campaniei naționale ”Informare acasă! Siguranță în lume!”. În cadrul acestor întâlniri, reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale vor prezenta informații pentru elevii și studenții care au intenția de a se deplasa în străinătate, fie pentru continuarea studiilor, pentru muncă sau din alte motive.

Caravana, prezentă la „Constantin Brâncuşi”

Caravana campaniei va fi prezentă vineri, 15 iunie, la ora 10.00, în sala festivă a Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Mureș, la întâlnire fiind aşteptaţi directori ai unităților de învățământ liceal şi cadre didactice diriginți ai claselor a XI-a și a XII-a din județul Mureș.

„Campania își propune informarea cetățenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României și urmărește: informarea eficientă a cetățenilor români cu privire la drepturile şi responsabilitățile pe care le au în țările în care intenționează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască, inclusiv la drepturile sociale – beneficii sociale şi servicii sociale – specifice fiecărui stat în parte, informare cu privire la accesul românilor din străinătate pe piaţa muncii, o mai bună cunoaştere a cadrului legislativ specific din statul-gazdă, a condiţiilor de siguranţă la locul de muncă, a garanţiilor, condiţiilor contractuale, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor care decurg din acestea, cu privire la locul de muncă, informarea cetăţenilor români cu privire la serviciile de asistenţă consulară şi la canalele de informare, conştientizarea pericolului la care se expun persoanele singure, femeile şi copiii, şi a pericolului de a deveni victime ale reţelelor transnaţionale de trafic de persoane, modul corect de accesare a locurilor de muncă, creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor români care doresc să plece în străinătate cu privire la importanţa menţinerii comunicării constante şi frecvente cu membrii familiei rămaşi în ţară”, a precizat prof. Ioan Macarie, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Proiect în două etape

Proiectul se va derula la nivelul celor 41 de judeţe ale României, în două etape, prima în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua în perioada septembrie-octombrie, destinată persoanelor adulte.

„Instituţiile partenere ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în desfăşurarea campaniei menţionate sunt Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane”, a menţionat prof. Ioan Macarie.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE