Recomandări utile pentru turiştii care vizitează zona montană Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Recomandări utile pentru turiştii care vizitează zona montană

Precum cu începerea vacanței de vară a elevilor a început și sezonul turistic estival aducem următoarele recomandări turiștilor care vizitează zona motană a județului Mureș.

– să țină cont de atenționările de vreme rea, respectiv cod galben/portocaliu (vânt, precipitații, etc.) și să nu se hazardeze pe munte, fie pe jos , fie cu mijloace auto, ATV etc…
– să fie echipaţi corespunzător, astfel: ghete , jachetă de vînt, polar, rucsac, căciulă, apă, dulciuri, ochelari, etc.
– să ia numerele de telefon ale serviciului salvamont şi totodată să se intereseze dacă traseul ce urmează să fie abordat este deschis;
– să nu se aventureze pe anumite trasee mai dificile, de regulă pe cele de creastă, în condiţii meteo nefavorabile;
– în cazul în care se consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, este indicat să telefoneze serviciului salvamont pentru informaţii sau pentru intervenţii în timp optim, pentru a se evita situaţii neplăcute, uneori critice și să nu aștepte să se înnopteze pentru a face acest lucru.
De asemenea, facem apel la turiști să ne semnaleze problemele care mai apar pe traseele turistice, astfel ca noi să le putem remedia în timp optim.

Menționăm că majoritatea traseelor montane din județul Mureș sunt deschise și accesibile turiștilor care urcă în zonele montane. Mai există acumulări de zăpadă în masivul Călimani pe jgheaburi și în zonele unde converg acestea. Problemele care apar pe anumite trasee montane și care au fost identificate în proporție de 80% sunt cauzate de arborii doborâți de vânt în decursul perioadei de iarnă. Din acest motiv recomandăm ca înainte de plecare în tură montană să vă asigurați ca traseul ales este parcticabil.

În ultimele două săptămâni, Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Mureș a curățat de arbori doborâți de vânt mai multe trasee turistice și au fost remarcate 4 trasee montane. Aceste lucrări de intreținere vor fi efectuate pe toată durata perioadei sezonului de vară.

Aducem la cunoștința turiștilor această problemă cu arborii cazuți pe traseele montane deoarece posibilitatea de accidentare în aceste zone este mai mare și din cauză că persoana accidentată trebuie transportat printre arbori căzuți și intervemția de salvare va dura mult mai mult. Dacă ajungeți în zone cu doborături de copaci să fiți mult mai precauți !

Telefoane utile:

112 (dispecerat unic de urgență ), 0728-289-442 (dispecerat județean ) şi 0725-826-668 (salvamont – dispecerat național )

(Comunicat de presă, Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Mureş)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE