Share

Home / Business / A început numărătoarea inversă pentru operarea zborurilor de pe Aeroportul “Transilvania” Tîrgu-Mureş

A început numărătoarea inversă pentru operarea zborurilor de pe Aeroportul “Transilvania” Tîrgu-Mureş

În cursul acestei săptămâni se derulează ultimele proceduri administrative privind proiectul de reabilitare a pistei Aeroportului Transilvania. Datorită investiţiei realizate de  Consiliul Judeţean Mureş, zborurile internaţionale vor fi reluate în curând de pe aeroportul din Tîrgu-Mureş.

Așa cum am subliniat încă din luna octombrie 2016, principalul scop al acestei investiţii este garantarea siguranţei traficului aerian derulat de pe Aeroportul Tîrgu-Mureș.

În acest sens, miercuri, 20 iunie 2018, în urma solicitării adresate de CJ Mureş, avionul de calibrare al Autorității Aeronautice Române a efectuat zborul de verificare a echipamentelor de radionavigație, inclusiv al echipamentului ILS (Instrument Landing System/ sistem de navigație bazat pe o serie de emițătoare radio care furnizează unui avion care vine la aterizare direcția și panta nominală de coborâre spre pistă). Prin realizarea acestor verificări se garantează funcţionarea sistemelor necesare pentru siguranţa operării curselor aeriene. Conform normelor în vigoare rezultatele zborului de calibrare vor fi comunicate de către Autoritatea Aeronautică Română în maxim 48 de ore de la realizarea zborului.

De asemenea, în cursul zilei de joi, 21 iunie 2018, s-a realizat recepţia lucrărilor efectuate la pista de aterizare/decolare a Aeroportului. Comisia de recepţie a fost formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Mureș, R.A. Aeroportul Transilvania Tîrgu-Mureș, Inspectoratului de Stat în Construcții, Primăriei Ungheni (autoritatea competentă care a emis autorizația de construire), precum și ai proiectantului, executantului și dirigintele de șantier.

Pe perioada derulării lucrărilor, Consiliul Judeţean Mureş a retras dreptul de administrare al Aeroportului asupra suprafeţelor afectate de acestea. Astfel, în cursul zilei de vineri, 22 iunie 2018, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Mureș în vederea retransmiterii către R.A. Aeroportul Transilvania Tîrgu-Mureș a dreptului de administrare a bunurilor imobile care aparţin domeniului public al judeţului Mureş şi a suprafeţelor de teren afectate de lucrarea „RK suprafeţe de mişcare şi RESA (inclusiv instalaţii aferente).

O dată retransmis dreptul de administrare, operarea curselor aeriene de pe Aeroportul Transilvania va depinde exclusiv de rezultatele testelor de siguranţă efectuate. Acestea vor fi date publicităţii în momentul în care vor fi transmise de către Autoritatea Aeronautică Română.

(Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Live: Facultatea de Medicină, între tradiție și modernitate

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA Share

Share
Share